logo


Αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιήσει την πρώτη για το 2016 συνεδρίασή του το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, με 5 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:

*Η πρόταση για τον καθορισμό ως σημείου παροχής τροφής και νερού στα αδέσποτα, στον κοινόχρηστο χώρο Ακταίωνος και Κων/λεως στην περιοχή της Σεμέλης. Υπενθυμίζεται πως για το σκέλος του θέματος που αφορά στην εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων, η απάντηση από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ήταν αρνητική.

*Οι εξελίξεις αναφορικά με την ασφάλεια στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, οι οποίες- σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου- είναι ενθαρρυντικές. Στην εισήγηση του προέδρου Τ. Μπάση για το συγκεκριμένο θέμα περιλαμβάνεται και η πρόταση για την εκπόνηση μελέτης ασφαλείας αλλά και σχεδίου δράσης για 6 μήνες, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή καταγραφή των σχετικών παραμέτρων (παρούσα κατάσταση, δυνατότητα συνεργασίας με συλλόγους, πιθανή χρηματοδότηση, οικονομοτεχνική πρόβλεψη κ.ά.) από εξειδικευμένη εταιρεία security.

*Η υπαγωγή στον ΘΕΣΠΙ του Πολιτιστικού Οργανισμού της Δημοτικής Κοινότητας, που μέχρι και σήμερα λειτουργεί σε καθεστώς αυτονομίας. Στην εισήγησή του ο κ. Μπάσης υπενθυμίζει πως για το σκοπό αυτό έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν δυο συναντήσεις με τους αρμόδιους από πλευράς ΘΕΣΠΙ, οπότε και οι υπεύθυνοι των πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων της Δημοτικής Κοινότητας προσκόμισαν όλα τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν, χωρίς όμως στη συνέχεια οι δραστηριότητες αυτές να ενταχθούν στον ΘΕΣΠΙ. Επιπλέον ο Διόνυσος είναι και η μοναδική Δημοτική Κοινότητα που που δεν λαμβάνει καμιά επιδότηση για τις δραστηριότητες αυτές από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.

*Η εκτέλεση, τέλος, τεχνικών έργων άμεσης προτεραιότητας για την περιοχή, όπως αντιπλημμυρικά έργα στην Αναγέννηση, διάνοιξη, ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμια στη Λ. Μητρ. Κυδωνιών, στη Μουσών και στη Μαγνησίας, τοίχος αντιστήριξης, κάγκελα και δενδροφύτευση στο Κοιμητήριο, και βέβαια η οριοθέτηση και περίφραξη των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, έκτασης 260 στρεμμάτων, που αποδόθηκαν στην ιδιοκτησία του Δήμου με την εφετειακή απόφαση του 2011.

Θέμα 1ο: Προτάσεις για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και σημεία παροχής τροφής και νερού
Θέμα 2ο: Πρόταση για την ασφάλεια στην Δ.Κ.Διονύσου
Θέμα 3ο: Ένταξη των τμημάτων του πολιτιστικού της Δ.Κ.Διονύσου στον ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ
Θέμα 4ο: Χορηγία τμημάτων που λειτουργούν στο Πολιτιστικό της Δ.Κ.Διονύσου
Θέμα 5ο: Προτάσεις για εκτέλεση τεχνικών έργων στην Δ.Κ.Διονύσου άμεσης προτεραιότητας