logo


Πάνω από 50 λεπτά. Τόσο κράτησε η αναμονή για την επίτευξη απαρτίας στη χθεσινή- Τρίτη 9 Φεβρουαρίου- συνεδρίαση της 9μελούς Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέχρι ο Πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδιας να την αναβάλει οριστικά. Σ’ αυτό συνέβαλε και η σοβαρότητα των θεμάτων που επρόκειτο να συζητηθούν χθες, ανάμεσά τους το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Δήμου, ο απολογισμός πεπραγμένων της Επιτροπής, αλλά και οι μερικές τροποποιήσεις του Σχεδίου στη Δροσιά, θέμα για το οποίο είχαν προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χρ. Ποτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Χ. Ιωανννίδης, αλλά και ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.

Στη συνεδρίαση, που είχε ορισθεί για τις 11 το πρωί, είχαν εξαρχής προσέλθει- πλην του Προέδρου- άλλα 5 μέλη: Οι Π. Ταουξή, Αγγ. Πέππα και Β. Κοκμοτός από την πλευρά της Διοίκησης, ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας και είχε εγκαίρως ειδοποιήσει για την αναγκαστική απουσία του και εκτός αίθουσας παρέμεναν οι Γ. Κανατσούλης και Γ. Καλαφατέλης από τη μείζονα μειοψηφία, αρνούμενοι να δώσουν απαρτία στη Δημοτική Αρχή. Ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική που πολλές φορές στο παρελθόν ματαίωσε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας δήλωναν πως τα θέματα είναι πολύ σοβαρά, ώστε να συζητηθούν με τη Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να εξασφαλίσει την απαρτία από μόνη της.

photo 2-46

Η πρακτική, πάντως, της μείζονος μειοψηφίας ξένισε τους παρευρισκόμενους κατοίκους, που διαμαρτύρονταν για την παρατεταμένη αναμονή τους: “Δείξτε λίγο σεβασμό σε μας που περιμένουμε τόση ώρα και κάντε τη συνεδρίαση” ζητούσαν χαρακτηριστικά.

“Επιμένω πως όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε φορά θα ήθελα να συζητούμε τα θέματα της ΕΠΖ σε πλήρη σύνθεση” τόνιζε ο Αντιδήμαρχος, που “εξαντλώντας κάθε περιθώριο δημοκρατικής δεοντολογίας” περίμενε μάταια επί 50 και πλέον λεπτά μήπως προσέλθει κάποιος από τους συναδέλφους του της Διοίκησης.