logo


Περιθώριο μέχρι αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης στη Δημοτική Αρχή, ώστε ο εξοπλισμός για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Κρυονερίου, αξίας 120.000 ευρώ, που αγοράστηκε μέσω ΕΣΠΑ, να τοποθετηθεί εκεί όπου ανήκει, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Σταθμού.

stathmoskryoneri

Πιο συγκεκριμένα, μόλις ολοκληρώθηκε η χθεσινή (8/2) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Καλαφατέλης αρχικώς υπονόησε και εν συνεχεία κατήγγειλε ρητά πως αφαιρέθηκε τμήμα του εξοπλισμού που προοριζόταν για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Κρυονερίου και κάλεσε τη Διοίκηση του Δήμου “να κάνει μια έξυπνη κίνηση” και να τον επιστρέψει, αλλιώς θα προσφύγει στη Διαχειριστική Αρχή, στην Ευρωπαϊκή Ελεγκτική Αρχή και στον Εισαγγελέα.

Στο παραπάνω τελεσίγραφο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ο μεν Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης απάντησε πως όποια προμήθεια έχει πραγματοποιηθεί για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Κρυονέρι, έχει παραληφθεί επιτόπου με Δελτίο Αποστολής, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ, παραδέχτηκε πως μικρό τμήμα του εξοπλισμού διατέθηκε για τον Παιδικό Σταθμό στη Ροδόπολη, του οποίου η μελέτη, υπενθυμίζεται, παρέμενε στο συρτάρι της προηγούμενης Διοίκησης επί δύο χρόνια. Ο Σταθμός, που εξυπηρετεί 20 παιδιά,  ολοκληρώθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο και ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του χθες Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

paidikosrodopoli

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως επανειλημμένα εδώ και μήνες, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ, ο κ. Στάικος έθετε εν αμφιβόλω τη δυνατότητα άμεσης λειτουργίας του Σταθμού στο Κρυονέρι, ο οποίος κατασκευάστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αλλά παρουσιάζει μεγάλες λειτουργικές ατέλειες και δεν τηρεί τις προδιαγραφές που με Προεδρικό Διάταγμα ορίζονται για την κατασκευή Βρεφονηπιακών Σταθμών.