logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ. Ένας Ίδρυμα για Υπέροχους ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες!

porta

Η πρόεδρος του ιδρύματος κα Δ. Οικονόμου μας καλωσόρισε. Αφού υπογράμμισε την ανάγκη των παιδιών τους για επικοινωνία, επαφή και αποδοχή, μας εξήγησε το Έργο που επιτελείται στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Αργυρούπολης. Με μια σύντομη εισαγωγή στα έργα του Ομήρου και την Ιθάκη του Καβάφη, μας προέτρεψε να παρακολουθήσουμε την παράστασή τους, βραβευμένη με το 1ο Πανευρωπαϊκό στο Φεστιβάλ της Λισαβόνας.

porta1  porta2

Στη σκηνή η θεατρική ομάδα για την «Ιθάκη, μακρύ ταξίδι επιστροφής», μια παράσταση βαθιά συνυφασμένη με το νόημα της ζωής.

Είδαμε παιδιά και ενήλικες με κινητικά προβλήματα που μας συγκίνησαν με την προσπάθειά τους να αποδώσουν το ποιητικό αυτό έργο με τρόπο ευφάνταστο. Παρακολουθήσαμε άφωνοι ηθοποιούς σε αναπηρικές καρέκλες να «ζωντανεύουν» τους Κύκλωπες και τους Λαιστρυγόνες, τον Οδυσσέα με τους συντρόφους του, την Κίρκη, τους μνηστήρες. Όλοι τους απέδωσαν το έργο εκπληκτικά: η μουσική, οι κινήσεις, οι χορογραφίες, οι εκφράσεις των ηθοποιών, τα σκηνικά, τα πάντα μας παρέσυραν σε ένα μαγευτικό ταξίδι…

porta5

Για μια περίπου ώρα παρακολουθήσαμε καθηλωμένοι μια παράσταση καλλιτεχνικά ΑΡΤΙΑ και ΑΨΟΓΗ!
Τους χειροκροτήσαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Γιατί μας δίδαξαν πολλά μέσα σε λίγη μόνο ώρα. Μας έμαθαν τι σημαίνει να μην «το βάζει κάτω» ο άνθρωπος παρά τις δυσκολίες που συναντά και να προσπαθεί για την δική του «Ιθάκη», επειδή πάντα σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός…
Αφού τους συγχαρήκαμε, τους βεβαιώσαμε ότι η Αργυρούπολη με την ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ήταν η «Ιθάκη» μας για την ημέρα αυτή, που είναι πάντα μια ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ!

Δεν παραλείψαμε να τους ευχαριστήσουμε κι εμείς με τον δικό μας τρόπο: η χορωδία με τους μουσικούς μας στη σκηνή: «Ιmagine» και «Ακρογιαλιές, δειλινά». Στη συνέχεια η Ελισάβετ με την κορδέλα της στους ρυθμούς της «Amélie» και η Δανάη σε σόλο μπαλέτο. Χάρμα οφθαλμών!!!

porta6  porta7

Κι όταν άδειασε η σκηνή, έσπασε ο πάγος…Γνωριμία από κοντά, συγχαρητήρια μεταξύ μας, αγκαλιές, φιλιά! Τους υποσχεθήκαμε ότι θα τους επισκεφθούμε και πάλι. Είναι περισσότερο από σίγουρο! Άλλωστε θα συμμετέχουμε στο φεστιβάλ ARTABILITY που διοργανώνουν.

porta8

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον Απρίλιο…
Επιστρέψαμε το σχολείο μετά από μια επίσκεψη μάθημα ζωής!

Από την Δ/νση