logo


Πανό διαμαρτυρίας σήκωσαν μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΟΓΕ Διονύσου με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο Ζ. Σώκου, στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης προχθές Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας. Η κ. Σώκου έκανε έκκληση στη Σχολική Επιτροπή να αναβάλει τη συνεδρίασή της, σεβόμενη την 24ωρη πανελλαδική απεργία, μια που στην Επιτροπή συμμετέχουν και εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και δάσκαλοι: “Τα παιδιά μας δεν θέλουν αποφάσεις, πρότυπα θέλουν”, τόνιζε τόσο η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και ο Πρόεδρος της ΟΓΕ Διονύσου Ο. Σταροπούλου, υπενθυμίζοντας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Σπ. Γιαννουλάτο πως σε αντίστοιχη περίπτωση, πριν από τρεις μήνες, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αναβληθεί επειδή συνέπιπτε με τον εορτασμό της επετείου για το Πολυτεχνείο: “Και κατεπείγον θέμα για συζήτηση σήμερα δεν υπάρχει και η συνεδρίαση είναι πρόκληση”, τόνισε η κ. Σώκου, προσθέτοντας πως όταν σύσσωμος ο κόσμος έχει βγει στους δρόνους γιατί του στερούν τη ζωή, η πραγματοποίηση της συνεδρίασης είναι σημειολογικά και δεοντολογικά λανθασμένη. Η δημοτική σύμβουλος επεσήμανε επιπλέον πως παρόλο που η ίδια είχε κάνει έκκληση και στο Δήμαρχο περί αναβολής της συνεδρίασης, δεν εισακούστηκε.

photo 2-45

Από την πλευρά της Επιτροπής, σοβαρό ατόπημα χαρακτήρισε ο Α. Δελαγραμμάτικας την προσπάθεια αναβολής της συνεδρίασης με αίτημα προς το Δήμαρχο και όχι απ’ ευθείας στην Επιτροπή, που είναι αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του τόνισαν πως η συμμετοχή τους είναι εθελοντική και άμισθη: “Εκεί που πληρωνόμαστε, απεργήσαμε σήμερα. Ενώ εδώ προσερχόμαστε οικειοθελώς και πληρώνουμε και από την τσέπη μας” είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Π. Χρονόπουλος.

photo 3-32

Μετά και από τα παραπάνω, το αίτημα τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όσο και της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, για αναβολή της συνεδρίασης απορρίφθηκε από όσα μέλη της Επιτροπής είχαν προσέλθει, ενώ αντίστοιχη διαμαρτυρία εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε λίγο αργότερα και στον ΘΕΣΠΙ, που συνεδρίαζε ταυτόχρονα στο κεντρικό Δημαρχείο.

Για την ιστορία, τέλος, να σημειωθεί πως ολοκληρώθηκε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που είχε παραγγείλει ο Δήμαρχος σχετικά με τη φωτιά στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών πέρυσι το Πάσχα. Στο πόρισμα, που υπογράφεται από τη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Ευ. Αλεξανδρή, και του οποίου αποσπάσματα διάβασε ο κ. Χρονόπουλος, περιγράφονται τα πραγματικά περιστατικά, δεν εντοπίζονται ευθύνες υπαλλήλων, πιθανολογείται η περίπτωση εμπρησμού για την καταστροφή επιλήψιμων στοιχείων, ενώ προτείνεται η συνέχιση του οικονομικού ελέγχου.

Με τα δεδομένα αυτά, η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε- “και έχουμε καθυστερήσει πολύ” είπαν και ο κ. Γιαννουλάτος και ο κ. Χρονόπουλος- την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά αγνώστων, επιπλέον αυτής που έχει υποβληθεί από το Δήμο, καθώς επίσης και την αποστολή εξωδίκου στην πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Λ. Μήλα, για την παροχή γραπτών και πλήρων εξηγήσεων για όσες οικονομικές ατασθαλίες εντοπίστηκαν από τον έλεγχο που αφορά στη θητεία της. Και η αναφορά και το εξώδικο θα συνταχθούν, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, από το δικηγόρο του Δήμου Γ. Βασιλείου, ενώ και οι δυο αποφάσεις λήφθηκαν κατά πλειοψηφία: Η Α. Τόκα, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας ψήφισε λευκό και αρνητικά αντιστοίχως μη αρκούμενη στην απλή ανάγνωση του πορίσματος λίγα λεπτά πριν τη λήψη της απόφασης, ενώ ο Γ. Παγανόπουλος λευκό για το εξώδικο, μια που όπως είπε “μέλος της Επιτροπής έγινε μεταγενέστερα και αγνοεί πλήρως την υπόθεση”.