logo


Την προσεχή Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει την πρώτη για το 2016 συνεδρίασή της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, στην Ημερήσια Διάταξη της οποίας δεσπόζει η έγκριση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, αλλά και οι χρήσεις γης στη Δροσιά.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Τοπικό Σχέδιο, αυτό εκπονήθηκε με ίδια μέσα και πόρους από την Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, μετά και από τη σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας προς τους Δήμους της αρμοδιότητάς της. Σύμφωνα με το Σχέδιο, η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων ενσωματώνει πρακτικές και μέτρα που πρωθούν την αειφόρο ανάπτυξη σε περιφερειακή και εθνική κλίμακα. Στον πυρήνα βρίσκεται η Διαλογή στην Πηγή για μέταλλο, χαρτί, γυαλί, πλαστικό και οργανικά, καθώς και τα Πράσινα Σημεία για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και ειδικών ρευμάτων αποβλήτων, τα οποία δεν συλλέγονται από τα υφιστάμενα συστήματα. “Το παρόν Σχέδιο, τονίζεται στην εισήγηση, εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της Δημοτικής Αρχής για το περιβάλλον και συντάχθηκε επί τη βάσει στοιχείων για την υφιστάμενη κατάσταση που αντλήθηκαν από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας με την αξιοποίηση της πολύτιμης τεχνογνωσίας και εμπειρίας της Μονάδας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΜΠ”. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το Μετσόβειο είναι σύμβουλος, συνεργάτης και εταίρος του Δήμου σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προτάσεων σχετικών με το περιβάλλον.

Οι χρήσεις γης στη Δροσιά απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής, στις 22 Ιανουαρίου, μια που στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία καταστημάτων παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα τα ήδη λειτουργούντα να θεωρούνται μη νόμιμα, ενώ από παλαιότερο Προεδρικό Διάταγμα υπάρχει περιορισμός ως προς την επιφάνεια όλων των εμπορικών επιχειρήσεων στο Κέντρο.

Με συλλογή, τέλος, υπογραφών πολλών κατοίκων έρχεται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το θέμα της διάνοιξης της οδού Κουλουψούζη, στο ύψος του κινηματογράφου “Κασταλία”, στον Άγ. Στέφανο. Σύμφωνα και με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, αλλά και με την επί πολλά χρόνια διαμαρτυρία των κατοίκων, ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πλάτους μόλις 3 μέτρων, διπλής κατεύθυνσης και χωρίς πεζοδρόμιο, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει κλειστή στροφή χωρίς ορατότητα. Ο δρόμος πυκνοκατοικήθηκε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυξημένη κίνηση αλλά και επικινδυνότητα, μια που εφάπτεται με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Οι κάτοικοι επιιπλέον επισημαίνουν πως στην καταστροφική φωτιά του 2009 το μεγάλο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το δρόμο, με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει μέσα από τα σπίτια τους!

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου
Διονύσου.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη ή μη απόφασης Διάνοιξης της οδού Παύλου Κουλουψούζη της ΔΕ Αγίου
Στεφάνου.

ΘΕΜΑ 3ο: Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2015 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου
Διονύσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Χρήσεις γης ΔΕ Δροσιάς.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση χημικής τουαλέτας στο τέρμα της 509
γραμμής της αστικής Συγκοινωνίας στο Κρυονέρι.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση εισόδου-εξόδου –απότμησης πεζοδρομίου τού υπό ίδρυση Υπόγειου
Σταθμού Αυτοκινήτων ιδιωτικής και δημόσια χρήσης της εταιρείας TECO CRYO  Α.Ε επί των οδών Ειρήνης και Οδυσσέως στη ΔΚ Αγ. Στεφάνου του Δήμου Διονύσου.