logo


Την επόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα ανοίξει τις πόρτες του ο νέος δημοτικός Παιδικός Σταθμός στη Ροδόπολη, δίπλα από το Νηπιαγωγείο της περιοχής, για να υποδεχθεί τα πρώτα 20 παιδάκια. Αυτό ανακοίνωσε και επισήμως στη χθεσινή (2/2) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ ο Πρόεδρος Θ. Στάικος, προσθέτοντας πως η νέα δομή του Δήμου είναι πανέτοιμη και σε προσωπικό και σε εξοπλισμό, ενώ μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 10 ακόμη παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, και με αφορμή τη συζήτηση για την εγγραφή παιδιών στο Σταθμό της Ροδόπολης, ο κ. Στάικος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις “ηρωικές προσπάθειες” που καταβλήθηκαν, ώστε να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός:

“Από την ώρα που αναλάβαμε, το μόνο που ακούγαμε ήταν ότι ‘ο Σταθμός δεν μπορεί να γίνει’, είτε λόγω της εκκρεμότητας με το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής, είτε λόγω και της ίδιας της μελέτης που ήταν εκτός προδιαγραφών και δεν προέβλεπε ούτε βόθρο. Χρειάστηκε πολλή και προσωπική δουλειά, δική μας και του Δημάρχου, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια. Επιπλέον όλος ο εξοπλισμός του Παιδικού Σταθμού εξασφαλίστηκε μέσα από χορηγίες και έξυπνες κινήσεις, χωρίς ο Δήμος ή η ΕΣΤΙΑ να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ. Έτσι την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει ίσως ο ωραιότερος Παιδικός Σταθμός του Δήμου, αυτός που όλοι νόμιζαν και χαρακτήριζαν ακατάλληλο”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ.

Προβληματική η λειτουργία του Βρεφονηπιακού στο Κρυονέρι

stathmoskryoneri

Εντωμεταξύ, εξακολουθεί να προβληματίζει τη Δημοτική Αρχή η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Κρυονέρι, ο οποίος ολοκληρώθηκε μεν πέρυσι, παρουσιάζει όμως τεράστια προβλήματα όσον αφορά και στις κατά νόμον προδιαγραφές (σ.σ. δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, για παράδειγμα, 8μηνα βρέφη, αν και προορίζεται και γι’ αυτήν την ηλικιακή κατηγορία) αλλά και στη λειτουργικότητα: “Είναι ένα κτήριο μαμμούθ συνολικής επιφάνειας πάνω από 1000 τ.μ., κοστοβόρο, με εξαιρετικά πολύπλοκες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και ακατάλληλους χώρους χωρίς καμιά εργονομία. Επιπλέον, τρεις φορές έγινε ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό και τρεις φορές απέβη άκαρπος, οπότε αναγκαζόμαστε να πάμε σε απ’ ευθείας ανάθεση. Λόγω της χρηματοδότησής του, τέλος, από το ΕΣΠΑ, καμία εκ μέρους μας παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει, αν δεν περάσουν 18 μήνες από την επίσημη παραλαβή του έργου. Συνεπώς, δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα”, είπε στη χθεσινή συνεδρίαση ο κ. Στάικος.

Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω Βρεφονηπιακός Σταθμός είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της μειοψηφίας είχαν εκφράσει φόβους για πιθανή απένταξη του έργου, ιδιαιτέρως αν, όπως είχαν τότε επισημάνει, η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στη χρήση του ως Παιδικού Σταθμού, για τον οποίο όμως απαιτούνται άλλες προδιαγραφές.

Λάβρος κατά των Τεχνικών Υπηρεσιών

Τέλος, ιδιαιτέρως αιχμηρός ήταν ο κ. Στάικος κατά των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τονίζοντας πως δεν παρείχαν καμιά βοήθεια και στήριξη στην ΕΣΤΙΑ τόσο για το Σταθμό της Ροδόπολης, όσο και για το Σταθμό στο Κρυονέρι, αλλά και για το ΚΑΠΗ στο Διόνυσο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πάντα η παρέμβαση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ευ. Λυρούδια. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ στην Οδό Διονύσου, επίκειται ευρεία συνάντηση στο Δήμο για την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών και τότε ο ίδιος θα ζητήσει να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί η ΕΣΤΙΑ να αποδεσμευθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση έργων.