logo


Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στον Άγ. Στέφανο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ με 11 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:

*Οι εγγραφές νηπίων στο νέο Παιδικό Σταθμό της Ροδόπολης, που χάρη στις εντατικές προσπάθειες του Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικου, ξεκινά και επισήμως τη λειτουργία του πλήρης και σε προσωπικό- διδακτικό και βοηθητικό- καθώς και σε εξοπλισμό

*Η παράταση μίσθωσης του ΚΑΠΗ Άνοιξης, για τρία επιπλέον χρόνια- μέχρι το 2019- και μάλιστα με περαιτέρω μείωση του ενοικίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το κτήριο του ΚΑΠΗ είχε αρχικώς ενοικιασθεί το 2011 με μίσθωμα 1200 ευρώ και με διάρκεια μέχρι το Φεβρουάριο του 2013. Μέσα στο 2011 υπήρξε μείωση του ενοικίου στα 960 ευρώ, μετά και από σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ νέα μείωση, στα 864 ευρώ, υπήρξε το 2012. Το 2013 η μίσθωση παρατάθηκε για άλλα τρία χρόνια με λήξη το Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Στάικου, το κτήριο βρίσκεται σε ιδανική θέση, στην πλατεία της Άνοιξης, και οι λειτουργικοί του χώροι εξυπηρετούν τους χρήστες, ενώ ο Δήμος δεν διαθέτει ιδιόκτητο κτήριο που να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά αυτά. Έτσι, και λαμβανομένων υπόψη των δημοσιονομικών συνθηκών, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, μετά από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, εξασφάλισε και νέα μείωση του μισθώματος, στα 827 ευρώ, με τριετή διάρκεια μίσθωσης:

ΘΕΜΑ 1ο: Ορισμός πρακτικογράφου έτους 2016.

ΘΕΜΑ 2ο: Απαλλαγή υπολόγου διαχειριστή παγίας προκαταβολής 2015.

ΘΕΜΑ 3ο: Ανατροπή των απλήρωτων δεσμευμένων πιστώσεων του οικονομικού έτους 2015.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης αναφορικά με την έγκριση των δαπανών πάγιου και σταθερού χαρακτήρα και την διάθεση των αντίστοιχων πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό δαπανών οικονομικού έτους 2016.

ΘΕΜΑ 5ο: Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού Εσόδων – Δαπανών έτους 2015 για το Δ’ τρίμηνο.

ΘΕΜΑ 6ο: Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών και απευθείας ανάθεσης των πάσης φύσεως προμηθειών και Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής των πάσης φύσεως προμηθειών του ΝΠ με τον ΕΚΠ-ΟΤΑ (απόφαση Υπ. Εσωτ/κών 11389/1993, ΦΕΚ 185/Α και του ΔΚΚ – Ν. 3463/2006).

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης Καθορισμού ιδιότητας μελών για την Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών διαγωνισμών και απ’ ευθείας ανάθεσης των πάσης φύσεως εργασιών – υπηρεσιών (ΠΔ 28/80).

ΘΕΜΑ 8ο: Παράταση μίσθωσης κτηρίου που στεγάζεται το Παράρτημα ΚΑΠΗ Άνοιξης.

ΘΕΜΑ 9ο: Εγγραφές νηπίων στο νέο Παιδικό Σταθμό Ροδόπολης.

ΘΕΜΑ 10ο: Πρακτική άσκηση σπουδάστριας του ΔΙΕΚ-ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΘΕΜΑ 11ο: Αντικατάσταση μελών τοπικών Επιτροπών του ΚΑΠΗ Δροσιάς λόγω παραιτήσεων και ορισμός νέου μέλους.