logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σύσκεψη για το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Διονύσου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου στις 19.1.2016 την παράταξή μας (Δ.Α.ΔΙΟΝ.) εκπροσώπησε ο κ. Μάνος Ουρανός, ο οποίος εξέφρασε τη θέση και τις επισημάνσεις της παράταξής μας στο σχέδιο που εκπόνησε η Αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Διονύσου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ουρανός είπε ότι το ΤΣΔΣΑ Δήμου Διονύσου είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο και κινείται σε θετική κατεύθυνση, και συνέχισε

α. Επισημαίνοντας την έλλειψη θεσμοθέτησης για την χωροθέτηση των πράσινων σημείων (χώροι συγκέντρωσης των στερεών αποβλήτων)
β. Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του έργου έθεσε το ερώτημα κατά πόσο είναι σίγουρη η δημοτική αρχή ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί και κατά πόσο είναι έτοιμη η δημοτική αρχή να το χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους αν αυτό καταστεί αναγκαίο και
γ. Πρότεινε, όσον αφορά την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών ως προς τα οφέλη της διαχώρισης και της απόθεσης των στερεών αποβλήτων, η δημοτική αρχή να ζητήσει την αρωγή των Περιβαλλοντικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων που υπάρχουν στο Δήμο μας.