logo


Οι εξελίξεις και οι ανακατατάξεις μέσα στη Δημοτική Αρχή τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς σχεδόν από την ανάληψη της θητείας της, μια που από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 10 παραιτήσεις και 3 ανεξαρτητοποιήσεις- σ.σ. οι δυο από αυτές πρόσκαιρες- στελεχών της. Στην καταγραφή της Οδού Διονύσου δεν περιλαμβάνονται η παραίτηση τον περασμένο Μάρτιο της εκπροσώπου της ΔΑΔΙΟΝ στη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Τ. Κώνστα από τη θέση της Γραμματέως της Επιτροπής, ούτε και αυτή του Στ. Μιχιώτη από μέλος, εκ μέρους της Διοίκησης, του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας Σχ. Επιτροπής, αλλά της δημοτικής επιχείρησης ΕΞΕΛΙΞΗ τον περασμένο Οκτώβριο. Δεν συνυπολογίζονται επίσης οι παραιτήσεις μέσα στο 2015 των Λ. Χριστοφίδου, Ε. Γεωργίου και Ε. Ρουφάνη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ.

Πιο συγκεκριμένα:

*Παρόλο που ήταν η επιλογή της Δημοτικής Αρχής για το αξίωμα του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης, η Λ. Θεοδώρου τον Οκτώβριο του 2014 αρνήθηκε και να είναι υποψήφια, καταλογίζοντας στο Δήμαρχο- με ανοιχτή επιστολή της- υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις περί εξωστρέφειας και ευρείας συναίνεσης. Στη θέση της προτάθηκε και εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Ν. Λαγομιτζής.

*Ο οποίος το Δεκέμβριο του 2014 ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία με σχόλια που θεωρήθηκαν άσεμνα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε παραίτηση. Ο κ. Λαγομιτζής απομακρύνθηκε επιπλέον και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής, της οποίας την Προεδρία ανέλαβε ο Π. Χρονόπουλος.

*Την ίδια εποχή υπέβαλε για λόγους υγείας την παραίτησή της από Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ και η Σ. Ντούντα, η οποία αντικαταστάθηκε από τον Θ. Στάικο.

*Το Μάρτιο του 2015 ανακοινώθηκε η παραίτηση λόγω εγκυμοσύνης της Α. Στασινοπούλου από τη θέση της Προέδρου του ΘΕΣΠΙ . Στη θέση της ανέλαβε καθήκοντα ο Β. Δαρδαμάνης.

*Στα τέλη του περασμένου Μαϊου (25/5) υπέβαλε την παραίτησή της λόγω φόρτου εργασίας η δημοτική σύμβουλος Π. Αγγέλικα. Τη θέση της στα έδρανα της πλειοψηφίας κατέλαβε τότε η επόμενη σε ψήφους Αγγ. Δήμου.

*Την παραίτησή της, και μάλιστα εξωδίκως, υπέβαλε την περασμένη άνοιξη, λίγο καιρό αφού μπήκε η φωτιά στα γραφεία των Σχολικών επιτροπών στην Άνοιξη, η Πρόεδρος της Σ.Ε. Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Γκιζελή. Η παραίτηση, που έγινε «για να διευκολυνθεί ο ομοφώνως αποφασισθείς έλεγχος», δεν γινόταν δεκτή από το Δήμαρχο επί μήνες. Την κ. Γκιζελή ακολούθησε στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος Ρ. Μπέτση, επισημαίνοντας τις δυσλειτουργίες της Επιτροπής σε θέματα διαφάνειας και τρόπου λήψης των αποφάσεων.

*Τον Ιούλιο σημειώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Δ. Ράικου, που διαφώνησε οριζοντίως και καθέτως με την απόφαση περί κατάργησης του ΘΕΣΠΙ, του οποίου ήταν Αντιπρόεδρος.

*Τον Οκτώβριο (5/10) ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο Διονύσου η παραίτηση του Α. Πασιπουλαρίδη, ο οποίος με επιστολή του δήλωνε πως “ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να παραμερίσει”. Τη θέση του κατέλαβε ο τρίτος- μετά και από την άρνηση των δυο προηγούμενων σε ψήφους συνυποψηφίων του- επιλαχών σύμβουλος στη Δροσιά Α. Μπέτσης.

*Στις 15 Δεκεμβρίου του 2015 ανεξαρτητοποιήθηκε η τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής στο Κρυονέρι Β. Κάουλα. Στην επιστολή της η κ. Κάουλα κατηγορούσε τη Διοίκηση πως αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της προς την πόλη, συνεχίζοντας να κωλυσιεργεί για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου.

*Πριν από ένα μήνα, στην εκπνοή του χρόνου (29/12), η κ. Δήμου ανεξαρτητοποιήθηκε με σκληρή επιστολή, διαφωνώντας με την πρωτοβουλία του Δημάρχου να αποσύρει από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα της αρμοδιότητάς της, χωρίς προηγουμένως να την ενημερώσει.

*Πριν από λίγες ημέρες, στις 15 Ιανουαρίου 2016, ανακοινώθηκε ότι επανέκαμψε στη Δημοτική Αρχή ο κ. Ράικος. Ο ίδιος δηλώνει πως διατηρεί τη διαφωνία του για την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει πως αυτή η Διοίκηση είναι η πλέον αξιόπιστη λύση για να αλλάξει πορεία ο Διόνυσος.

*Χθες, 19 Ιανουαρίου η κ. Δήμου ανακοίνωσε με δημόσια επιστολή της πως παραιτείται οριστικά από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Κατά συνέπεια, το Δημοτικό Συμβούλιο στην προσεχή συνεδρίασή του θα υποδεχθεί ακόμη ένα νέο πρόσωπο στην πλευρά της Διοίκησης: ή την παραιτηθείσα πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής συνταξιούχο φιλόλογο και Διευθύντρια στο Λύκειο Άνοιξης επί 13 χρόνια Κ. Γκιζελή ή, σε περίπτωση άρνησής της, το δικηγόρο Η. Λάσκαρη ή, τέλος, τη νυν Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης καθηγήτρια ιταλικής φιλολογίας Ξ. Νταγκαλή.