logo


Την παραίτησή της από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου υπέβαλε με σημερινή επιστολή της η Αγγ. Δήμου, η οποία- υπενθυμίζεται- είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή, όταν με πρωτοβουλία Δημάρχου αποσύρθηκε από το τελευταίο (29/12) Δημοτικό Συμβούλιο θέμα αρμοδιότητάς της. Στην παρακάτω επιστολή της η κ. Δήμου αποκαθιστά “αναλήθειες και ανακρίβειες” στα λεγόμενα από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη στη δική του επιστολή πριν από λίγες ημέρες, και υποβάλλει την παραίτησή της:

dimou_aggela

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Δεν θα απαντούσα στην επιστολή σας και θα άφηνα το θέμα να λήξει εδώ, αν δεν έβλεπα στα γραφόμενά σας ορισμένες αναλήθειες και ανακρίβειες.

Πρώτο, στην επιστολή σας συγχέετε (σκόπιμα άραγε;) την εθελοντική μου δράση με την αμειβόμενη εργασία μου.

Η αλήθεια είναι ότι συμμετέχω ως εθελόντρια στη Συμβουλευτική & Ψυχολογική (Σ&Ψ) Υπηρεσία του Δήμου τα τελευταία χρόνια, και όχι μόνο κατά την διάρκεια της θητείας σας. Η εθελοντική ομάδα της Σ&Ψ Υπηρεσίας, δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, πράγμα που εκτιμάται από όλους, καθώς έτσι λειτουργεί ανεξάρτητα. Ο εθελοντισμός για μένα είναι μια σημαντική συνιστώσα της κοινωνικής μου δράσης και τον θεωρώ αξία ζωής, από τα πρώτα κιόλας φοιτητικά μου χρόνια. Η αναφορά σας ως «αμειβόμενη» θεωρώ ότι έντεχνα προσπαθεί από τη μια μεριά να υποβαθμίσει την αξία και τη διάρκεια της εθελοντικής μου δράσης από την άλλη να θεωρηθεί σαν μια «αμειβόμενη θέση» που προωθήθηκε ρουσφετολογικά. Σχετικά με την εργασία μου (ΚΔΑΠ, μερική απασχόληση ορισμένου χρόνου μέσω αναδόχου), παραλείπετε να πείτε ότι αιτήθηκα της θέσης πριν γίνω δημοτική σύμβουλος.

Πριν ορκιστώ ως δημοτική σύμβουλος, σας ενημέρωσα και μου απαντήσατε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.
Παρόλα αυτά όταν έγινε η πρόσληψή μου στα κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, για λόγους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, αποφάσισα, παρά τις αντιρρήσεις σας, να το θέσω υπόψη και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δεν προέκυψε καμία μομφή ή αντίρρηση. Για να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση σχετικά με το αξιοκρατικό της πρόσληψής μου (άραγε αμφισβητείτε τις διαδικασίες του Δήμου;), σας ζητώ να κοινοποιήσετε όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων και αν αποδειχθεί ότι αδικήθηκε κάποιος εξ αιτίας μου, θα παραιτηθώ από την εργασία μου άμεσα.

Δεύτερο, συγχέετε τις θεσμικές με τις εξωθεσμικές λειτουργίες του Δήμου

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αξία της λειτουργίας των δημοτικών ομάδων, δε νομίζω ότι είναι θεσμοθετημένα όργανα στη λειτουργία των Δήμων, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας. Για το λόγο αυτό δεν τίθενται θέματα απαρτίας και μπορούν να συνεδριάζουν ακόμη και με πέντε ή έξι μέλη, όπως συνέβη στη συνεδρίαση, που με εγκαλείτε ότι δεν παρευρέθηκα. Θεσμοθετημένο όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ορίζεται και στο νόμο για τους Καλικρατικούς Δήμους. Όσον αφορά στην απουσία μου από τη δημοτική ομάδα, γνωρίζατε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή ότι είναι αδύνατον να παίρνω δύο μέρες συνεχόμενες άδεια από την εργασία μου για να παρευρεθώ, όπως φυσικά κι όλοι οι εργαζόμενοι. Προτιμώ φυσικά να παρευρίσκομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το Ανώτερο θεσμοθετημένο Όργανο. Ωστόσο, έχω αποδείξει μέσα από την καλή μου συνεργασία με αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους & εργαζόμενους του Δήμου ότι είμαι πάντα στη διάθεσή τους για οτιδήποτε προκύψει.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες και η διαφάνεια είναι για μένα υπέρτατες αξίες ως πολίτη και ποτέ, τουλάχιστον συνειδητά, δεν τις παραβίασα.

Τρίτο, το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης

Αλήθεια κε Δήμαρχε πότε σας καθύβρισα, πότε καθύβρισα οποιονδήποτε θεσμό; Γνωρίζετε ότι αυτό δεν είναι αληθές. Η δράση μου και τα λόγια μου είναι δημόσια και επώνυμα, δεν κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία ούτε υπεκφεύγω. Διατυπώνω πάντα τις απόψεις μου ανοικτά, καθαρά, χωρίς υπαινιγμούς, χωρίς ουρές. Δεν έχω την πολυτέλεια να συμβουλεύομαι επικοινωνιολόγους, ούτε το επιδιώκω. Δέχομαι την δημόσια ΕΠΩΝΥΜΗ κριτική, διότι κατανοώ ότι η συμμετοχή μου στα κοινά πρέπει να είναι πάντα στην κρίση των συμπολιτών μου και να λογοδοτώ γι αυτή, πράγμα που σέβομαι απολύτως. Η κριτική κε Δήμαρχε μπορεί να είναι δίκαιη, άδικη, καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Αρκεί να είναι ΕΠΩΝΥΜΗ. Δε δέχομαι από κανένα μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας. Επειδή αναφέρεστε σε σχόλια σε βάρος σας, από θέση αρχής είμαι απέναντι και αποδοκιμάζω ΔΗΜΟΣΙΑ τα οποιαδήποτε ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια γίνονται σε βάρος σας. Εσείς θα αποδοκιμάσετε τα ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια που γίνονται σε βάρος μου, κύρια σε ένα «ιδιαίτερα» φιλικό προς εσάς blog;

Κε Δήμαρχε, επιδιώξατε τη συνεργασία μαζί μου, λόγω της επιστημονικής και εθελοντικής μου δράσης. Με την αντιμετώπισή σας γίνεται σαφές ότι δεν υπολογίζετε πλέον σε αυτά.

Έχοντας κατά νου ότι θα στενοχωρήσω –ίσως και θα απογοητεύσω- αρκετούς συναδέλφους και συνεργάτες με τους οποίους μοιραστήκαμε τις ίδιες ιδέες για τον Δήμο μας, σας υποβάλλω την παραίτησή μου.

Καλή συνέχεια στο έργο σας, για το καλό του Δήμου και των συμπολιτών μας.

ΥΓ: Για μένα το θέμα έχει λήξει και δεν πρόκειται να συνεχίσω την «αλληλογραφία».