logo


Μετά από την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στην- ανεξάρτητη πλέον- Αγγ. Δήμου και το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, σειρά είχαν δηλώσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής που κρατούν σαφείς αποστάσεις από τον τρόπο που ο κ. Ζαμάνης επέλεξε να χειριστεί το θέμα.

Πρώτος ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής με χθεσινή δήλωσή του στην Οδό Διονύσου, ξεκαθάρισε πως τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με επιστολές αλλά με πολιτικές πρωτοβουλίες. Λίγες ώρες αργότερα, ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνης, με ανάρτηση στον προσωπικό του τοίχο στο facebook, τονίζει από την πλευρά του πως η επιλογή του καθενός να απαντήσει ή όχι σε προσωπική επιστολή, δεν ενδιαφέρει το σύνολο των μελών της δημοτικής ομάδας:

Basilis Dardamanis

Αγαπητοί φίλοι,
Επειδή από την ανακοίνωση του κ. Δημάρχου για την επιστολή με την οποία απάντησε στην κ. Δήμου μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις, θέλω να δηλώσω ότι στην Δημοτική Ομάδα, η θέση μου ήταν απολύτως σαφής.
Δεν αφορά την Δ.Ο. ο τρόπος και το περιεχόμενο με το οποίο απαντά ο Δήμαρχος σε όσους αναφέρονται στο πρόσωπό του. Για την όποια απάντηση σε οποιονδήποτε, υπάρχει ακέραια η ευθύνη του υπογράφοντος.

Όπως είναι φυσικό, μετά από τα παραπάνω γεννώνται ερωτηματικά, αναφορικά με όσα περιγράφονται στην επιστολή Ζαμάνη. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή του Δημάρχου «κλείνει» με την επισήμανση, πως κατά την ανάγνωσή της στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, στις 15 Ιανουαρίου- στην οποία, σημειωτέον, η προσέλευση ήταν μεγάλη- δεν διατυπώθηκαν διαφωνίες σε σχέση με το περιεχόμενό της-«Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της παρούσης αναγνώστηκε στη δημοτική ομάδα της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και δεν διατυπώθηκαν διαφωνίες», ήταν η κατά λέξη διατύπωση.

Ήδη όμως δυο στελέχη της Δημοτικής Αρχής εκφράζουν τη διαφοροποίησή τους. Την οποία δεν εξέφρασαν τότε δημοσίως; Ή η διαφοροποίηση αυτή παρερμηνεύθηκε από τον συντάκτη της επιστολής; Και ήταν μόνο δύο οι σύμβουλοι που διετύπωσαν αντιρρήσεις; Τελικώς, η επιστολή είχε ή όχι την αποδοχή- και πόσων- συμβούλων;