logo


Γεμάτο ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Εθελοντές της Ροδόπολης, μια που λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και των ακόμη πιο ισχυρών ανέμων, χρειάστηκε να προβούν σε κοπές δέντρων σε όλο το Δήμο, σε απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί στη Λ. Σταμάτας αλλά και στον εντοπισμό αγνοούμενου οδηγού στον Άγ. Πέτρο. Το σχετικό Δελτίο Τύπου, βασισμένο στο Βιβλίο Συμβάντων του Κλιμακίου, αναφέρει τα εξής:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ
Ειρήνης 18 & 25ης Μαρτίου
Δ.Κ. Ροδόπολης
Τηλ. / Fax : 210 – 62 11 600

α) Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, το Κλιμάκιό μας επενέβη στις 16-01-2015 και από 17.00 έως 22.00 σε συνολικά επτά (7) κοπές δέντρων στην περιοχή του Δήμου Διονύσου.

β) Στις 17-01-2016 και περί 01.20 ένα όχημα του Κλιμακίου Ροδόπολης σε συνεργασία με ένα όχημα του Κλιμακίου Π.Π. Αγ. Στεφάνου προέβησαν σε διάσωση επτά (7) ατόμων από συνολικά τέσσερα (4) Ι.Χ. επιβατικά οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί σε λιμνάζοντα ύδατα επί της λεωφόρου Δροσιάς – Σταμάτας. Τα ανωτέρω άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, ενώ τα οχήματα παρελήφθησαν από γερανούς οδικής βοήθειας.

γ) Την Κυριακή, 17-01-2016 και περί 05.00 ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας από το 199 Ε.Σ.Κ.Ε. για αναζήτηση ατόμου στη λεωφόρο Διόνυσου, στο τμήμα μεταξύ οικισμού Σεμέλης της Δ.Κ. Διονύσου και του Αγ. Πέτρου Διονύσου. Άμεσα κινητοποιήθηκε ένα όχημα του Κλιμακίου μας, το οποίο από κοινού με τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και τρία (3) περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγαν εκτεταμένες αναζητήσεις σε ολόκληρο το μήκος της διαδρομής μεταξύ Διονύσου – Αγ. Πέτρου, Ν. Μάκρης – Αγ. Πέτρου και Πεντέλης – Αγ. Πέτρου. Οι συντονισμένες ενέργειες απέδωσαν καρπούς περί 05.35, όταν εντοπίστηκε από όχημα του Κλιμακίου μας σε θέση μεταξύ του Γερμανικού Νεκροταφείου και του οικισμού Σεμέλης Διονύσου σώα και αβλαβής η οδηγός του εν λόγω Ι.Χ. επιβατικού οχήματος.

Παράλληλα, και σύμφωνα με τον εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας δημοτικό σύμβουλο Π. Τσούκα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος τις προηγούμενες 48 ώρες ήταν η πτώση δέντρων και κλαδιών, που ευνοήθηκε από το συνδυασμό βροχής και αέρα, ενώ δεν παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου, που στο παρελθόν υπέφεραν. Εξαίρεση, βέβαια, αποτελεί παγίως η Λεωφόρος Σταμάτας, μέχρι τουλάχιστον να υλοποιηθεί εκεί το ευρύ αντιπλημμυρικό έργο.