logo


Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων «ΒΟΗΘΩ ….ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ» και «ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΛΕΩ ΔΥΝΑΤΑ» που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας, καθώς και της κοινωνικής ευαισθησίας των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» πριν τα Χριστούγεννα, μια ομάδα μαθητών με συνοδούς Καθηγητές τις κυρίες Καλεράντε Α., Χατζηανδρέου Ε., Λιούντρη Α., Καυγαλάκη Α., Λυμπεράκη Α., Συμεωνίδου Ι., και τον κ. Βενιέρη Γ., επισκέφτηκε το Λύρειο Ίδρυμα στον Νέο Βουτζά Αττικής. Τραγούδησαν τα κάλαντα και πρόσφεραν στα παιδιά του Ιδρύματος τρόφιμα και ρουχισμό που οι ίδιοι είχαν φροντίσει να συγκεντρώσουν. Παιδιά τα οποία περιβάλλονται από τις γεμάτες Αγάπη αφοσιωμένες Μοναχές της Ι. Μ. Αγίας Τριάδος που με αίσθημα ευθύνης και ιδιαίτερη ευαισθησία, βοηθούν τα παιδιά στη μελέτη τους, τα επιβλέπουν, τα υποστηρίζουν στα ατομικά τους προβλήματα, τα μεταφέρουν στο σχολείο και τα συνοδεύουν οπουδήποτε χρειαστεί.

zhnvn

Μια από τις συνοδούς έγραψε :

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ…………….
Όταν νομίζεις ότι η δουλειά σου δεν πιάνει τόπο… αρκεί να κοιτάξεις τα μάτια ενός παιδιού του Λύρειου Ιδρύματος. Εκεί που σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου και πώς θα βγάλεις την καθημερινότητα, αρκεί να ακούσεις την παιδική φωνή που σε καλωσορίζει και περιμένει από σένα “πακέτο αγάπης”. Δεν ζητούν τίποτα μιας που τίποτα δεν είναι δεδομένο γι’ αυτά τα παιδιά. Λίγη παρέα, μια καλή κουβέντα, λίγη προσοχή….
Έτσι δεν είναι όμως όλα τα παιδιά; Ανακαλύπτεις τότε ότι πραγματικά δεν έχεις κάνει τίποτε… Αν δεν έχεις ακούσει ένα παιδί όταν σε χρειάζεται, αν δεν το έχεις πάρει αγκαλιά αντί να το μαλώσεις… αν δεν προσπάθησες έστω και μια φορά να νιώσεις μικρό παιδί, τότε στρέψε το βλέμμα σου σε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται πλάι σε αυτά τα παιδιά με τόση αγάπη δίχως υστεροβουλία… Τότε ίσως νιώσεις ότι τα σημαντικά βρίσκονται κοντά στα ασήμαντα και ίσως η ζωή σου αποκτήσει νόημα.
Αφιερωμένο στη μικρή Βαρβάρα, στην Αναστασία, στο Βασίλη , στο Δημήτρη και σ΄όλα τα παιδιά που μας έκαναν να νιώσουμε ………..
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.
Καλή χρονιά με υγεία σε όλους
Άννα Καλεράντε