logo


Σε δήλωση προς την Οδό Διονύσου προέβη ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την προσομοίωση του Ευρωκοινοβουλίου από μαθητές 4 Λυκείων της πόλης, που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 17/1 με επιτυχία. Ο κ. Υφαντής τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά και τους εφήβους, στο πλαίσιο των πολιτικών επιλογών της Δημοτικής Αρχής, επιμένοντας- σε ερώτηση της Ο.Δ.- πως μια από αυτές αποτελεί και το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο. Όσον αφορά, ειδικότερα στις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα- σ.σ. απόσυρσή του από το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, ανεξαρτητοποίηση της Αγγ. Δήμου με σκληρή επιστολή, απάντηση Ζαμάνη- ο Αντιδήμαρχος δηλώνει ξεκάθαρα πως τα πολιτικά ζητήματα επιλύονται με πολιτικές πρωτοβουλίες:

photo-270

Παρακολούθησα σημαντικό μέρος των εργασιών και εντυπωσιάστηκα από τα επιχειρήματα και την ρητορική που ανέπτυξαν τα παιδιά σε ένα θέμα απαιτητικό, όπως είναι ο Ευρωσκεπτικισμός. Είναι φανερό ότι εργάστηκαν μεθοδικά, υπεύθυνα και ώριμα. Βρίσκω εξαιρετικά δημιουργική την συμμετοχική, βιωματική και διαδραστική διαδικασία της προσομοίωσης και θα επιδιώξω να καθιερωθεί η πραγματοποίησή της κάθε χρόνο στο Δήμο. Ξενίζει, ίσως, ότι η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδημαρχία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης αλλά θεωρώ ότι είναι ανεδαφικό να σκέφτεσαι στρατηγικά παραλείποντας από την εικόνα τα παιδιά και τους εφήβους. Και δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν σημαντική προτεραιότητα στις κύριες πολιτικές επιλογές μας.

Ο.Δ. Μια από αυτές, η ίδρυση του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου, οδήγησε πρόσφατα σε ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στη δημοτική σύμβουλο Αγγ. Δήμου που ανεξαρτητοποιήθηκε από την πλειοψηφία και στο Δήμαρχο Διονύσου. Ποια η γνώμη σας;  

Για την δημιουργία του ψυχοπαιδαγωγικού κέντρου περιορίζομαι σε όσα περιλαμβάνονται στην εισήγησή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Για το θέμα της επιστολής, είναι αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος διατηρεί το δικαίωμα, ενδεχομένως έχει και την υποχρέωση, να απαντά στις επιστολές που του απευθύνονται. Προσωπικά, θεωρώ ότι τα πολιτικά ζητήματα επιλύονται με πολιτικές πρωτοβουλίες και στο πλαίσιο πολιτικών διαδικασιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο πριν από τη σύνταξη όσο και μετά την ανάγνωσή της στη δημοτική ομάδα, πρότεινα και εισηγήθηκα στον κ. Δήμαρχο να μην επιλέξει την δια της επιστολής απάντηση.