logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση της Δημοτικής Συμβούλου των Ανοιχτών Οριζόντων, Κας Δήμου και τα όσα αναφέρει στην επιστολή που δημοσιοποίησε, αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση των καταγγελιών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας για το παλαιοπολιτικό μοντέλο διοίκησης που ο κος Ζαμάνης έχει επιλέξει να ακολουθεί από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του, δίχως να λογοδοτεί, με περίσσιο αυταρχισμό, πλήρη αδιαφάνεια και με υπέρμετρη αλαζονεία.

Παραβλέποντας (προς το παρόν) τις ανεπίσημες ‘’φωνές’’ που έχουν αναλάβει κατά αποκοπή την εκτόξευση λάσπης προς τους ‘’αντιφρονούντες’’ με άνωθεν ευλογίες, οι οποίες αποτελούν μνημείο κιτρινισμού και διαβάζοντας την επίσημη ανακοίνωση-απάντηση του κυρίου Ζαμάνη προς την κα Δήμου, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν έγιναν κατανοητά, έστω στο ελάχιστο, από τον δημαρχεύοντα και από τους ‘’εκλεκτούς συμβούλους’’ της δημαρχιακής αυλής, τα όσα καταγγέλλονται.

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες, όσο περνάει ο καιρός μετασχηματίζονται σε Κοντόφθαλμους Ορίζοντες αφού ικανά και νέα στελέχη που διέθετε έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως ή όσοι δεσμεύονται με καθήκοντα δημοτικών συμβούλων έχουν ανεξαρτητοποιηθεί μη αποδεχόμενοι την σημερινή διοικητική ανυπαρξία.
Αυτό εξηγεί άλλωστε και την έντονη αλλά μάταιη προσπάθεια προσεταιρισμού δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας, προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή απώλεια της πλειοψηφίας εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κος Ράικος επιστρέφει εκεί που του απέδειξαν, κατά δήλωση του ιδίου, «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι την στήριξη που παρείχε όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο δεν την άξιζαν αλλά και την εκμεταλλεύτηκαν με τον πλέον πολιτικά χυδαίο και πολιτικάντικο τρόπο».
Συντάσσεται με τον κο Ζαμάνη, ο οποίος κατά δήλωση του ιδίου «ενεργεί ως πολιτικό πιόνι στα χέρια της μικρής ομάδας των μυστικοσυμβούλων του«.
Συντάσσεται με εκείνον που κατά δήλωση του ιδίου «δεν είχε την στοιχειώδη πολιτική ευγένεια να υποστηρίξει και υπερασπιστεί τους άμεσους συνεργάτες του στην Διοίκηση ενός Οργανισμού που από την πρώτη μέρα της θητείας του, ο κος Ζαμάνης προσωπικά υπονόμευε και απαξίωνε με εντολές άνωθεν και γύρωθεν«.
Ο κος Ράικος κατά δήλωση του ιδίου «δεν επιτρέπει σε κανέναν να παίζει με την τιμή και την υπόληψή του και έχει αποδείξει ότι δεν είναι κολλημένος με θέσεις και αξιώματα«.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει η αρχαία παροιμία «Οκκ’ αργύριον ή πάντα θει κηλαύνεται» σε μετάφραση, ‘‘όπου και όταν παρεμβάλλεται το χρήμα όλα είναι καλά’’, παρακαλούμε όμως να σταματήσει να προκαλεί την νοημοσύνη των συμπολιτών μας και να φροντίσει η ‘’επιταγή’’ που πρόκειται σύντομα να εξοφλήσει να έχει θετικό πρόσημο για το δήμο (αν φυσικά δεν υπάρχουν αυστηροί όροι στα ψιλά γράμματα).

Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.