logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και έγκαιρα, οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν από την αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σε σύσκεψη του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Μπάση και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Τσούκα, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το προβλεπόμενο επιχειρησιακό σχέδιο, για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης κακοκαιρίας και χιονόπτωσης.

Ο Δήμος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και τους ενημερώνει:

1. Οδηγίες προς τους πολίτες σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
 Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται πεζή: Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

2. Οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται αλάτι, αν χρειαστούν λόγω παγετού, από: Άγιο Στέφανο (Αμαξοστάσιο, Λακωνίας και Τραπεζούντος), Διόνυσο (περιοχή της Σεμέλης), Ροδόπολη (επί της οδού Αγ. Ιωάννου), καθώς και σε μικρές σακούλες από τα Κοινοτικά Καταστήματα της κάθε Δημοτικής Ενότητας.

3. Σε περίπτωση ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών θα παραμείνουν ανοιχτές για να προσέρχονται ώστε να προστατευθούν οι ευπαθείς πολίτες, οι κάτωθι αίθουσες: Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 1), Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου (Πλαστήρα 50), Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη 19), Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λ. Κρυονερίου 86).

4. Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης : 213 2030 600, 210 8144 450, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αναστάσιος Μπάσης 693 657 5234, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Τσούκας 694 857 1227.

Oδηγίες Πολιτικής Προστασίας 1  Οδηγίες Πολιτικής Προστασίας 2