logo


Σύσκεψη με θέμα την ασφάλεια στην πόλη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου. Η σύσκεψη, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, ο τοπικός Αντιδήμαρχος (και Τεχνικών Υποδομών) Ευ. Λυρούδιας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάσης, οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου. Αποτελεί μάλιστα συνέχεια του θέματος που απασχόλησε την τελευταία (29/12) για το 2015 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Όπως είχε καταγράψει η Οδός Διονύσου, ο Δήμαρχος είχε τότε υπογραμμίσει τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχουν λάβει στην πόλη μας τα κρούσματα κλοπών και ληστειών, προσθέτοντας πως ο Δήμος είναι σε άμεση επικοινωνία με την Αστυνομία και την Ασφάλεια, επιδιώκοντας και την πύκνωση των περιπολιών από τις ομάδες ΔΙΑΣ.

Ο παριστάμενος για τον ίδιο λόγο στη συνεδρίαση Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κ. Μπομπής είχε από την πλευρά του επισημάνει πως το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την ανάθεση της φύλαξης της πόλης σε εταιρεία έναντι μικρού κόστους, που θα επιμερίζεται στους κατοίκους μέσα στους λογαριασμούς του νερού ως ειδικό δημοτικό τέλος.

Διαφάνηκε, τέλος, από τη Δημοτική Αρχή η πρόθεση να αποτελέσει το πρόβλημα αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης αλλά και διαπαραταξιακής επιτροπής, ώστε να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και εν συνεχεία να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπισή του.