logo


Άγονη απέβη η πρώτη προσπάθεια για την εξεύρεση ακινήτου που θα στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου, με αποτέλεσμα την προκήρυξη επαναληπτικής μειοδοτικής δημοπρασίας, φανερής και προφορικής για την εν λόγω μίσθωση, με τους ενδιαφερόμενους να καλούνται σε εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Το ακίνητο, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, πρέπει να βρίσκεται σε κατάλληλο οικόπεδο στον ∆ήμο ∆ιονύσου, εντός των ορίων της ∆ημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, και να έχει συνολική έκταση τουλάχιστον 1100 τετραγωνικά μαζί με το υπόγειο. Σημειώνεται πως στην προκήρυξη διευκρινίζεται ρητά ότι “τα τετραγωνικά μέτρα είναι δεσμευτικά μόνο ως προς τα ελάχιστα απαιτούμενα, ενώ ως προς τα μέγιστα απαιτούμενα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15%”.

Το ακίνητο προορίζεται για τη στέγαση του αρχείου της Πολεοδομίας στο υπόγειο, του ΚΑΠΗ, των Πολυϊατρείων, του ΚΕΠ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο ισόγειο, και της ΕΣΤΙΑΣ σε όροφο. Επιπλέον προβλέπεται η στέγαση του Γυμναστηρίου είτε στο ισόγειο είτε σε όροφο, αναλόγως με το κτήριο που τελικά θα νοικιαστεί.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε έξι (6) χρόνια από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η μείζων μειοψηφία είχε εξαρχής- και με βάση τις προδιαγραφές της πρώτης δημοπρασίας- καταγγείλει στην Οικονομική Επιτροπή το συγκεκριμένο διαγωνισμό ως φωτογραφικό. Στην πρώτη δημοπρασία προσήλθαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, εκ των οποίων οι τρεις απορρίφθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή αξιολόγησης του κτηρίου. Αλλά και η ιδιοκτησία του τέταρτου ενδιαφερόμενου παρουσίαζε προβλήματα ως προς την αξιοποίησή της για τις ανάγκες του Δήμου- ιδιαιτέρως για τη στέγαση του Γυμναστηρίου- με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθούν οι απαιτούμενες προδιαγραφές και να προκηρυχθεί η επαναληπτική δημοπρασία.