logo


Τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκε από τη δημοτική ομάδα της Διοίκησης, αναλύει στη σημερινή επιστολή της προς το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συναδέλφους της η Αγγ. Δήμου. Η κ. Δήμου χαρακτηρίζει ανεξήγητη, απρόσμενη και αναιτιολόγητη την απόφαση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη να αποσύρει το θέμα ίδρυσης Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου στο Δήμο στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Επιπλέον, η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος υπενθυμίζει στον κ. Ζαμάνη πως με δική του προτροπή, και σε απόλυτη γνώση του, η ίδια με τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή εργάζονταν επί ένα χρόνο για το εν λόγω θέμα, ενώ τον καταγγέλλει για αυταρχικές πρακτικές “επειδή απλώς είναι ο Δήμαρχος”:

Αγγέλα Δήμου


Ψυχολόγος


Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Διονύσου

Ορέστη 3, Άνοιξη
 Τηλ.: 6983743950 
Email: angela_dimou@yahoo.com

Διόνυσος, 7 Ιανουαρίου 2016

Προς


Τον Δήμαρχο του Δήμου Διονύσου, 
Τον Πρόεδρο και τα Mέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

dimou_aggela

Θέμα: Γνωστοποίηση ανεξαρτητοποίησης

Αξιότιμε κε Δήμαρχε, Αξιότιμε κε Πρόεδρε, Aξιότιμοι Συνάδελφοι,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ και να μην είμαι πλέον μέλος των Ανοιχτών Οριζόντων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από την απρόσμενη και αναιτιολόγητη απόσυρση της εισήγησης για το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στο Δήμο μας – μιας ακόμη ανεξήγητης συμπεριφοράς σας που ξεχείλισε το ποτήρι. Πραγματικά αναιτιολόγητη, αν σκεφτεί κανείς ότι με δική σας προτροπή δουλεύαμε το συγκεκριμένο πρότζεκτ σε συνεργασία με τον κ. Υφαντή και τη Συμβουλευτική Υπηρεσία τους τελευταίους μήνες. Πραγματικά αναιτιολόγητη, αν σκεφτεί κανείς ότι στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια εσείς ο ίδιος με ρωτούσατε πότε επιτέλους θα φέρουμε την εισήγηση στο Σώμα, καθώς θεωρείτε (ή, καλύτερα, θεωρούσατε) το θέμα των κοινωνικών δομών υψίστης σημασίας. Πραγματικά αναιτιολόγητη, αν σκεφτεί κανείς ότι ο λόγος που μου ζητήσατε να εμπλακώ και να σταθώ δίπλα σας στις πρόσφατές εκλογές ήταν ακριβώς η δημιουργία τέτοιων ψυχοκοινωνικών δομών για την εξυπηρέτηση των δημοτών που ταλαιπωρούνται χρόνια από την έλλειψή τους.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε, ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι σας ώθησε να αποσύρετε τη συγκεκριμένη εισήγηση, που με ανυπομονησία περιμένατε να φέρουμε στο Συμβούλιο. Κυρίως, όμως, με προσβάλλει η απόφασή σας να μην με ενημερώσετε, έστω και την ίδια μέρα, γι’ αυτή σας την απόφαση. Με προσβάλλει το γεγονός ότι «αποφασίζετε και διατάζετε» χωρίς καμία αιτιολόγηση επειδή, απλώς, είστε ο Δήμαρχος. Ακριβώς, όμως, επειδή κατέχετε το ανώτερο αξίωμα του τόπου υποχρεούστε να αιτιολογείτε τις πράξεις σας, λειτουργώντας ως πρότυπο για εμάς τους υπόλοιπους.

Από την πρώτη στιγμή που συζητήσαμε για την εμπλοκή μου στις εκλογές, σας κατέστησα σαφές ότι αυτό στο οποίο θα μπορούσα να φανώ χρήσιμη στο Δήμο είναι η συνδρομή στη δημιουργία δομών απαραίτητων για έναν Οργανισμό που σέβεται τις ανάγκες των πολιτών του. Δεν προσπάθησα να εμπλακώ σε τίποτε παραπάνω, δεν έκανα δημόσιες εμφανίσεις και φωτογραφίσεις για να «φαίνομαι» ενεργή δημοτική σύμβουλος, δεν προσποιήθηκα ότι τα ξέρω όλα και μάλιστα – πράγμα που μπορείτε να διασταυρώσετε και να επιβεβαιώσετε- δεν ενόχλησα κανέναν για οτιδήποτε. Έφερα εις πέρας τη δουλειά, την οποία μου αναθέσατε με τον τρόπο ακριβώς που μου ζητήσατε. Δούλευα για το Δήμο και τον επικεφαλής του, δηλαδή για εσάς. Όπως, λοιπόν, σας σεβάστηκα όλο αυτό το διάστημα έτσι ζητούσα να με σεβαστείτε και εσείς. Αντιλαμβάνομαι, πλέον, ότι δεν έχω τα χαρακτηριστικά των συμβούλων που επιθυμείτε να έχετε δίπλα σας αλλά, τουλάχιστον, δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε ότι δεν ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου.

Ως εκ τούτου, και επειδή επιμένετε ότι δεν αξίζω καμία εξήγηση, σας γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ πλέον να είμαι μέλος της παράταξής σας, που και αυτή, όπως και οι περισσότερες μέχρι τώρα, διώχνουν όλους τους νέους (όχι απαραίτητα ηλικιακά) ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τα πράγματα «αλλιώς». Καλή συνέχεια στη θητεία και σας ευχαριστώ για το πολύτιμο μάθημα που μου δώσατε για την πολιτική.

Με εκτίμηση, Αγγέλα Δήμου

ΥΓ: Περιμένω, φυσικά, ακόμη να καταδικάσετε όλα τα χυδαία σχόλια που αναγράφονται σε συγκεκριμένο τοπικό μπλογκ, γιατί αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος με το Ήθος σας θα επέτρεπε αυτή την πολιτική, ηθική και αισθητική εκτροπή- όχι μόνο για κάποιον που δεν έχει καμία σχέση με το παρασκήνιο- αλλά ακόμα και για το χειρότερό του εχθρό.