logo


Παράταση της αναστολής προσλήψεων στο Δημόσιο έως τις 31.12.2016 δόθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α τεύχος 183 της 30ής Δεκεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33:
Αναστέλλεται ο διορισμός και η πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος  (Κ.Ε.Δ.Ε),  της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.ΝΑΕ.) και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Σύμφωνα με το άρθρο αρθρο 2, “Κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, διορισμοί και σύναψη συμβάσεων έργου”: Συνιστάται Τετραμελής Επιτροπή που αποτελείται από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ως Πρόεδρο, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης. Η Επιτροπή είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη χορήγηση της έγκρισης της επόμενης παραγράφου.

Διορισμός και πρόσληψη προσωπικού καθώς και σύναψη συμβάσεων έργου επιτρέπεται στους φορείς του προηγούμενου άρθρου μόνο ύστερα από έγκριση της Επιτροπής της προηγούμενης παραγράφου. Η έγκριση χορηγείται ύστερα από πρόταση του αρμόδιου υπουργού.

πηγή: myota.gr