logo


Τα τρία χρόνια της γιόρτασε χθες, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό της Δροσιάς η ομάδα των Ναρκομανών Ανώνυμων. Αυτή που κρατιέται με νύχια και με δόντια, για να υπάρχει. Για να είναι εκεί μέρα με τη μέρα και να στηρίζει, να αγκαλιάζει- κυριολεκτικά-, όσους αποφάσισαν να μείνουν “καθαροί” για μια ακόμη μέρα. Κι ας υπάρχουν και κάποιοι που “φεύγουν”, οριστικά νικημένοι.

Η χθεσινή γιορτή είχε θέμα την «ιστορία ζωής δωματίου Δροσιάς” με το Γιώργο να θυμάται πώς ξεκίνησε το στήσιμο της ομάδας- της μοναδικής από το Ηράκλειο και πάνω- πριν από τρία χρόνια και 25 ημέρες: “Νόμιζα πως θα μας κρίνουν και θα μας καταδικάσουν. Όμως οι θεσμοί της περιοχής μάς δέχτηκαν θερμά, μας στήριξαν τότε και εξακολουθούν να μας στηρίζουν”.

Η ομάδα της Δροσιάς- “μικρή αλλά είναι η οικογένειά μου” είπε η Γιώτα- χθες επαναβεβαίωσε την πίστη στα Βήματα και στις Παραδόσεις των Ναρκομανών Ανώνυμων και μοιράστηκε εκ βαθέων με τους λίγους “κοινωνικούς” που παραβρέθηκαν, συναισθήματα και σκέψεις, που γίνονται πολύ πιο έντονα τις μέρες των Γιορτών.

Η μάχη με “το τέρας του εθισμού”, είπε ο Γρηγόρης, δεν σταματάει ποτέ- ευτυχώς που υπάρχει η ομάδα και η αδελφότητα. Σας ευχαριστώ που με βοηθάτε να παραμείνω καθαρός.

Η ομάδα των ΝΑ, υπενθυμίζεται, στεγάζεται κάθε Τρίτη βράδυ 7.30- 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό της Δροσιάς (Γρ. Λαμπράκη 19), ενώ κάθε τελευταία Τρίτη του μήνα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/omada.drosiasna?fref=ts και
http://www.na-greece.gr