logo


Παράληλα με το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα 29 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. και η συνεδρίαση του Τοπικού Σταμάτας, με τα παρακάτω θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Διάνοιξη δασικών δρόμων
ΘΕΜΑ 2ο: Αλλαγή κίνησης διευθύνσεως οδού Σταμάτας- Ανοίξεως
ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση λεωφορειακής γραμμής 535
ΘΕΜΑ 4ο: Μονοδρόμηση οδού Μ. Ασίας περιοχή Αμυγδαλέζας

Όσον αφορά, ειδικότερα, στη διάνοιξη των δασικών δρόμων, ο Πρόεδρος της Σταμάτας Β. Πέππας στην εισήγησή του, επισημαίνει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ανάπτυξη και εξέλιξη των δασών, μια που η αύξηση των ακραίων συνθηκών οδηγεί σε μεγάλες πυρκαγιές. Επενδύοντας στην πρόληψη, και όχι στην καταστολή, συνεχίζει ο κ. Πέππας, «είναι καιρός από τώρα να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα σώζοντας ό, τι έχει απομείνει».
Ανάμεσά τους και τη συντήρηση του οδικού δικτύου, καθώς και τη διάνοιξη δρόμων μέσα στο δάσος, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο από τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες για να επιβραδύνουν το ρυθμό εξάπλωσης των πυρκαγιών, που καταστρέφουν περιβάλλον και περιουσίες.

Η Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Τοπικού περιλαμβάνει ακόμη δύο θέματα, στα οποία προτείνονται κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, μια που και στη Σταμάτας- Ανοίξεως, αλλά και στη Μ. Ασίας, η κυκλοφορία- όπως διεξάγεται σήμερα- εγκυμονεί κινδύνους και προκαλεί συχνά ατυχήματα.

Ενώ η τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής στόχο έχει την εξυπηρέτηση των πολιτών που ενδιαφέρονται να έχουν πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό του Αγ. Στεφάνου.