logo


Έτοιμος δηλώνει ο Δήμος Διονύσου για το κύμα κακοκαιρίας, που επίκειται τις επόμενες ημέρες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Τ. Μπάση, όσο και τον εντεταλμένο για την Πολιτική Προστασία Π. Τσούκα, για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, για τις οποίες πάντως δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος διαθέτει 200 τόνους αλάτι, προσφορά του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ), το οποίο βρίσκεται μοιρασμένο στη Ροδόπολη, επί της οδού Αγ. Ιωάννου (δίπλα από το κλειστό περίπτερο), στην περιοχή της Σεμέλης της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου και στο Αμαξοστάσιο (Λακωνίας και Τραπεζούντος, στον Άγ. Στέφανο).Επιπλέον 100 τόνοι αναμένονται σήμερα ή αύριο από την Αταλάντη, ενώ θα υπάρξει προμήθεια αλατιού σε σακκούλια και από τον Σύνδεσμο Προστασίας της Πεντέλης (ΣΠΑΠ).

photo 2-43

Οι αλατιέρες, όπως και τα εκχιονιστικά μηχανήματα, έχουν επιτέλους επισκευασθεί και βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και μάλιστα θα υπάρξουν δοκιμαστικές διαδρομές σήμερα και αύριο. Επιπροσθέτως, ο Δήμος Διονύσου με σημερινή του (29/12) ανακοίνωση προσκαλεί τους επαγγελματίες/κατόχους μηχανημάτων έργου (εκσκαφείς και φορτωτές) να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, για τον εκχιονισμό των περιοχών εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήμου, με καθορισμένες εκ των προτέρων τιμές.

 

Μετά και από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, τέσσερα Πολιτιστικά Κέντρα θα παραμείνουν ανοιχτά για τη συγκέντρωση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών:
Το Πνευματικό Κέντρο στο Κρυονέρι, Λ. Κρυονερίου 86
Το Πνευματικό Κέντρο στον Άγ. Στέφανο, Πεντζερίδη 1
Το Πνευματικό Κέντρο στη Δροσιά, Γρ. Λαμπράκη 19
Το Πνευματικό Κέντρο στο Διόνυσο, Πλαστήρα 50

Ο τελευταίος λόγος ανήκει στα Κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας, που και πάλι θα προστρέξουν όπου δημιουργηθεί ανάγκη. Εκ μέρους τους ο Α. Κούνης, από το Κλιμάκιο Ροδόπολης, ζητεί από τους κατοίκους συνεργασία τις επόμενες ημέρες, με συγκεκριμένες οδηγίες που θα διευκολύνουν την ομαλή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας:

“Το κύριο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας, τονίζει ο κ. Κούνης, είναι όχι τόσο πολύ οι χιονοπτώσεις όσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, άρα η δημιουργία ισχυρού παγετού.

Συνεπώς παρακαλούνται οι κάτοικοι να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις, ή να τις μεταθέτουν χρονικά, μέχρι να δράσει το αλάτι που θα ρίχνει ο Δήμος, αλλά και να οδηγούν με μεγάλη προσοχή.

Καλό θα είναι να παρκάρουν τα οχήματά τους στη μια πλευρά του δρόμου, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση των μηχανημάτων του Δήμου, καθώς και να σταθμεύουν σε χαμηλότερα σημεία, αν η οικία τους βρίσκεται πολύ ψηλά- είναι προτιμότερο το περπάτημα στο χιόνι παρά η οδήγηση σε ολισθηρό οδόστρωμα, που επιπλέον έχει μεγάλη κλίση.

Τέλος, παρακαλούνται να αποφεύγουν τις περιττές κλήσεις προς τις δυνάμεις άμεσης επέμβασης, που φέρνουν τους εθελοντές στα όριά τους”.

Τηλέφωνα ανάγκης: 2106218051 και 2106218122.