logo


Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη με την εκπνοή του χρόνου στην τελευταία (χθες Τρίτη 29/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απόσυρση με πρωτοβουλία του κ. Ζαμάνη δυο θεμάτων, αρμοδιότητας της Αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιαμού και Ανάπτυξης, οδήγησε τη δημοτική σύμβουλο της Διοίκησης Α. Δήμου σε ανεξαρτητοποίηση και τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας να μετράει πλέον 23 μέλη.

dimou_aggela

Η κ. Δήμου, που είναι και εντεταλμένη για την Ψυχολογική Υπηρεσία και εθελόντρια εκεί επί 6 χρόνια, διαφώνησε με την επιλογή του Δημάρχου να αποσύρει- και μάλιστα χωρίς επαρκή αιτιολόγηση- την ίδρυση του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου στο Διόνυσο, ένα θέμα το οποίο μελετάτο στο Δήμο επί ένα χρόνο.

Η. Υφαντής: «Σας προκαλώ να αιτιολογήσετε»
Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο δεν ήταν όμως το μόνο θέμα που αποσύρθηκε. Την ίδια τύχη είχε και η δημιουργία του Κέντρου Μελέτης του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού, που βασιζόταν σε ιδέα της δημοτικής συμβούλου Π. Ταουξή.
Στην κίνηση του Δημάρχου να αποσύρει τα παραπάνω θέματα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Η. Υφαντής απάντησε εμφανώς ενοχλημένος προκαλώντας τους συναδέλφους του να αιτιολογήσουν τους λόγους, για τους οποίους δέχθηκαν την απόσυρση: “Το Κέντρο για το Μικρασιατικό Ελληνισμό δεν αποτελεί κάποιο μεγαλεπήβολο βήμα, ούτε θα πρόκειται για Κέντρο πανεθνικής εμβέλειας. Αποτελεί όμως φόρο τιμής για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της πόλης μας που έλκει την καταγωγή του από τη Μικρασία και τον Πόντο, για να μάθουμε τι έκαναν εδώ που ήρθαν και πρόκοψαν. Για ποιους λοιπόν λόγους αποδέχεστε να μην συζητηθεί το θέμα αυτό;” ρώτησε τους συναδέλφους του ο κ. Υφαντής.
Την ίδια ερώτηση απηύθυνε και αναφορικά με την απόσυρση του θέματος που αφορούσε στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο: “Πρόκειται για μια νέα κοινωνική δομή που την έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό αλλά ακολουθούμε την πρακτική και άλλων Δήμων όπως της Κηφισιάς και του Ηρακλείου- και προκαλώ τον κ. Καλαφατέλη που εργάζεται στο Ηράκλειο να καταθέσει την εμπειρία του. Η μελέτη που θα συζητείτο σήμερα είναι απολύτως εμπεριστατωμένη και εκπονήθηκε με τη συνεργασία Δήμου και Συμβουλευτικής Υπηρεσίας. Και μάλιστα, επειδή αυτή η Δημοτική Αρχή πιστεύει στην απόλυτη διαφάνεια, δεν θα υπήρχε καμία απευθείας ανάθεση αλλά ανοιχτός διαγωνισμός. Ζητώ λοιπόν να συζητηθεί σήμερα και σας προκαλώ να πείτε εδώ τους λόγους που δικαιολογούν την απόσυρσή του” κατέληξε ο Αντιδήμαρχος, υπεραμυνόμενος μάλιστα των εισηγήσεων που εκπονήθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες, μετά από πολύμηνη δουλειά.

Δ. Ζαμάνης: «Δεν είμαι έτοιμος»
Χωρίς να εκφράζει, όπως είπε, αντιρρήσεις για τα δυο θέματα, ανέτοιμος εντούτοις να δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις, δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, μεταθέτοντας τη σχετική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του, πάντως, στην Οδό Διονύσου, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Υφαντής επανέλαβε την απορία του για την απόσυρση των θεμάτων, τη στιγμή μάλιστα που και τα δυο ήταν σε γνώση του Δημάρχου και σχεδιάζονταν επί μήνες με τη συνεργασία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.