logo


Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά του 2015 στο Γυμνάσιο Διονύσου, «Φώτης Κόντογλου».

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που οργάνωσε το σχολείο τα είχε όλα.
Υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας κα Μαρίας Καπέλλα, ο θεολόγος του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνος Τοπάλης ετοίμασε και παρουσίασε σε συνεργασία με τα παιδία μια εκδήλωση πολύ υψηλού επιπέδου που παρακολούθησε και η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Δρ. Ράνια Χιουρέα.

Giorti

Τα παιδιά του Γυμνασίου αρχικά παρακολούθησαν ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την Βυζαντινή εικόνα του 15ου αιώνα «Η Γέννηση του Χριστού» μέσα από κείμενα του Φώτη Κόντογλου, το όνομα του οποίου έχει το σχολείο μας, ενώ στη συνέχεια έγινε ένας σύντομος απολογισμός της Κοινωνικής δράσης, που περιελάμβανε το Παζάρι για τη UNICEF, τα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες σε Χίο και Κω, τα τρόφιμα που στείλαμε στην «Κιβωτό» και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα κουτιά που παρέλαβε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Giorti1

Στη συνέχεια τα παιδιά μπροστά στο νέο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό που ετοίμασε ο καθηγητής των Εικαστικών κ. Ηλίας Κυριαζής διάβασαν ευχές σε όλες τις γλώσσες και στόλισαν με τις κάρτες τους το «Δέντρο των Ευχών». Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή έκλεισε με κάλαντα και τραγούδια από τη Χορωδία υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κα Μαριάνθης Νικολαϊδου.
Και επειδή θέλαμε να κλείσει το 2015 όμορφα και γλυκά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κέρασε τα παιδιά ζεστή σοκολάτα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Giorti2