logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Τελετή Απονομής 2015 του θεσμού Bravo Sustainability Awards (σ.σ. αποτέλεσμα της σύνδεσης του BRAVO με την πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020- Βιώσιμη Ελλάδα 2020) παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και συμμετείχαν Θεσμικοί και Επιχειρηματικοί Φορείς, εκπρόσωποι Επιχειρήσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας.

003

Στο πλαίσιο του θεσμού Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ελλάδα, μέσα από μια διαδικασία Διαλόγου με Κοινωνικούς Εταίρους και με τη συμμετοχή Ενεργών Πολιτών, διαγωνίζονται, αξιολογούνται και αναδεικνύονται πρωτοβουλίες και δράσεις που κατατίθενται από επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών σε πέντε κατηγορίες Βραβείων και στη βάση των αξόνων της μεθοδολογίας του Θεσμού για τις Επιχειρήσεις και τους ΟΤΑ/ΜΚΟ.

Από τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού διακρίθηκαν, από 170 πρωτοβουλίες που κατατέθηκαν, 17 Επιχειρήσεις, 7 Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 9 Οργανισμοί της Κοινωνίας Πολιτών, αριθμοί που αντιστοιχούν σε ένα σύνολο 39 πρωτοβουλιών και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας και είχαν ουσιαστικά αποτελέσματα και στους τρεις πυλώνες της Βιώσιμης Ανάπτυξης, την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία.

001

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Μιχάλη Χρηστάκη, συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις, με τον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας για μια Βιώσιμη Ελλάδα 2020 κ. Σπύρο Λιούκα και την Αντιπρόεδρο κα Χρυσούλα Εξάρχου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κος Ζαμάνης δήλωσε ότι «ο Δήμος Διονύσου διαθέτει δυνάμεις οι οποίες μπορούν να τον εντάξουν στην ομάδα των ΟΤΑ στην επόμενη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς τα βραβεία που απονέμονται αποτελούν σημαντική επιβράβευση και κίνητρο αποτελεσματικότητας για τις Υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες κάνουν τη διαφορά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σήμερα».