logo


Σοβαρός τραυματισμός του καθηγητή γυμναστικής από πτώση κατά την ώρα του μαθήματος, σημειώθηκε στο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ έξω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Διονύσου στις 3 Νοεμβρίου. Μετά από το περιστατικό αυτό, οι δυο Σύλλογοι Γονέων με κοινή τους επιστολή προς τη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία κοινοποιούν στους Διευθυντές των σχολείων, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και στην Ένωση Γονέων, ζητούν την άμεση επίστρωση του γηπέδου με το ειδικό υλικό, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών.

Το θέμα συζητήθηκε, παρόντος του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Γ. Γάκη, στην τελευταία συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, την προηγούμενη Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, με την Ε. Κρεμμύδα, Διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς να προσθέτει πως από την πρώτη της χρονιά στο σχολείο, πάγιο αίτημά της αποτελεί η αντικατάσταση της ασφαλτόστρωσης στο δάπεδο των γηπέδων, μια που είναι συχνοί οι τραυματισμοί των μαθητών: “Κάθε χρονιά καλούμεθα οι Διευθυντές να καταγράψουμε τις ανάγκες των σχολείων, ώστε να ενταχθούν σε εργολαβίες. Κάθε χρονιά βάζω το ίδιο θέμα και κάθε χρονιά το αγνοούν. Πρέπει, συνεπώς, εδώ να αποφασίσουμε πόσο θεωρούμε αναγκαίο ένα θέμα που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Ξ. Νταγκαλή ενημέρωσε τα μέλη πως, με το δεδομένο ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλα τα σχολεία, ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, για να εξεταστεί το κόστος της συγκεκριμένης εργασίας, που ενδέχεται να είναι εκτός οικονομικών δυνατοτήτων της Επιτροπής, άρα να συμπεριληφθεί σε εργολαβία του 2016. Πρότεινε επιπλέον το θέμα να ξαναέρθει προς συζήτηση, και μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής, αφού θα έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι (αρμοδιότητας, κόστους, κ.λπ.)

Η κοινή επιστολή των δύο Συλλόγων Γονέων έχει ως εξής:

Προς την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Διονύσου

Κυρία Πρόεδρε,

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» ζητάμε την άμεση επίστρωση του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ στον αύλιο χώρο του σχολείου μας με ειδικό υλικό που θα μειώνει τους τραυματισμούς. Τα γήπεδα δεν είναι μόνο ακατάλληλα προς χρήση, αλλά και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και εκπαιδευτικών.
Ενημερωτικά αναφέρουμε τον σοβαρό τραυματισμού του γυμναστή του Λυκείου κ. Μπαλουτά, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου 2015 εντός του σχολικού ωραρίου κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, είχε ένα σοβαρό ατύχημα εξαιτίας της ανύπαρκτης ειδικής επίστρωσης του γηπέδου, για την αποκατάσταση του οποίου χρειάστηκε επέμβαση ειδικού πλαστικού χειρουργού.
Στα χέρια σας έχετε επιστολή από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου και τη Διευθύντρια του Λυκείου που σας έχουν επισημάνει άμεσα το πρόβλημα.
Ζητάμε λοιπόν να γίνουν όλες οι ενέργειες από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας σχολικής Επιτροπής ώστε να λυθεί το πρόβλημα άμεσα δεδομένου ότι γνωρίζουμε ότι το πράξατε για άλλο σχολείου του Δήμου Διονύσου.
Τα θέματα ασφαλείας παιδιών και εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικά σοβαρά και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής φέρουν ακέραια την ευθύνη για λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις.
Ζητάμε το θέμα να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου 2015

Το ΔΣ Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Διονύσου

Το ΔΣ Συλλόγου Γονέων Λυκείου Διονύσου