logo


Σε αναβολή οδηγήθηκε το θέμα αναφορικά με το χώρο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό καταφύγιο των αδέσποτων ζώων του Δήμου, στη χθεσινή (18/12) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, όπου παρίσταντο επιπλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Τσουδερός από την Ενωτική Πρωτοβουλία και Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, ο επενεκλεγείς Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου Κ. Μπομπής, καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Α. Τόκα.

photo-271

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει απασχολήσει όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, μετά από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης τοπικής οικονομικής ανάπτυξης για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου, όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τα αδέσποτα, σύμφωνα και με το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4235/2014).

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Τ. Μπάσης επανέλαβε πως ο μοναδικός χώρος στην περιοχή, έκτασης 2,5 στρεμμάτων εκτός σχεδίου και δασικής, κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου, ίσως είναι κατάλληλος- ως πρόχειρη λύση- για τα αδέσποτα μόνο της Δημοτικής Κοινότητας (σ.σ. τα οποία φροντίζει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Διονύσου εντός εκτάσεων, άλλοτε με την άδεια των ιδιοκτητών, και άλλοτε χωρίς, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά), όχι όμως και όλου του Δήμου, μια που για το σκοπό αυτό απαιτούνται σειρά εγκαταστάσεων και υποδομών.

Αντιπρότεινε μάλιστα την εξέταση εκ μέρους του Δήμου πιθανής παραχώρησης έκτασης από την ιδιοκτησία Ηλιόπουλου, μετά από σχετική επικοινωνία.

Αντίθετοι φάνηκαν και οι υπόλοιποι τοπικοί, αλλά και δημοτικοί, σύμβουλοι στο ενδεχόμενο να μαζευτούν όλα τα αδέσποτα του Δήμου στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, με την Π. Οικονομάκου, της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, να καταθέτει εναλλακτική πρόταση:
«Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα διογκώνεται, μια που όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν. Από την άλλη πλευρά έχουν αυξηθεί πολύ και τα κρούσματα εγκληματικότητας, κυρίως κλοπών, στην περιοχή. Η απάντηση θα μπορούσε να βρίσκεται στον καθορισμό χώρων προσωρινής φιλοξενίας ζώων, με παράλληλη ανάπτυξη προγράμματος υιοθεσίας τους, ώστε και ο χώρος φιλοξενίας να αποφορτίζεται αλλά και τα αδέσποτα να λειτουργούν ως φύλακες στα σπίτια που τα υιοθετούν», τόνισε η κ. Οικονομάκου.

Και ενώ η αναζήτηση καταφυγίου αναβλήθηκε, ούτε και σ’ αυτό το Τοπικό Συμβούλιο συζητήθηκε το δεύτερο σκέλος του θέματος- αυτό που αφορούσε στα σημεία παροχής τροφής και νερού για τα αδέσποτα.