logo


Σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει στην Άνοιξη με 10 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται εδώ πως το 5ο θέμα, που αφορά στο διασωθέν αρχείο μετά από τη φωτιά του περασμένου Απριλίου στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών, επανέρχεται προς συζήτηση, μια που στην προηγούμενη (27/11 ) συνεδρίαση της Επιτροπής δεν είχαν προσκομισθεί όλα τα σχετικά στοιχεία και έτσι το θέμα είχε αναβληθεί. Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει και η συζήτηση αναφορικά με τον τρόπο τήρησης των πρακτικών στις συνεδριάσεις: Η μέχρι τώρα χειρόγραφη καταγραφή τους έχει πολλές φορές εγείρει αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, όσον αφορά στην πιστή αποτύπωσή τους. Πρόσφατα μάλιστα, όπως είχε καταγράψει σε σχετικό ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου, σημειώθηκε ένταση στη Σχολική Επιτροπή, όταν η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης- καταγγέλλοντας παραποίηση των πρακτικών- προσπάθησε μονομερώς να μαγνητοφωνεί τις συνεδριάσεις, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα μέλη.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ 1 Ενημέρωση σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα της σχολικής επιτροπής 
α) Τοποθέτηση πλακιδίων στο κυλικείο Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου.
 β) Συζήτηση αναφορικά με τον τρόπο τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων της Σχολικής Επιτροπής.
ΘΕΜΑ 2 Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας αγοράς χρωμάτων και υλικών για τον ελαιοχρωματισμό διαδρόμων του Γυμνασίου Άνοιξης και έγκριση σχετικής δαπάνης μέχρι του ποσού των 700,00 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ.
ΘΕΜΑ 3 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 2.586,17 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για εξόφληση τιμολογίων της Konica Minolta μηνός 11ου/2015.
ΘΕΜΑ 4 Έγκριση πληρωμής δαπάνης ποσού 1.214,69 ευρώ συμ/νου ΦΠΑ για εξόφληση τιμολογίων της Fms μηνών 9ου,10ου και 11ου 2015.
ΘΕΜΑ 5 Λήψη απόφασης σχετικά με το ποια στοιχεία θα αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω ελέγχου προκειμένου να εντοπιστεί το υλικό που θα αποτελέσει αντικείμενο ή τυχόν αντικείμενο οικονομικού ελέγχου τουλάχιστον, του καταγεγραμμένου υλικού από το διασωθέν αρχείο της Σχολικής Επιτροπής, το οποίο παραδόθηκε στην Πρόεδρο, με το με αρ. πρωτ. 719/2015 πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής από την τριμελή ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με την 29/2015 απόφαση ΣΕ.
ΘΕΜΑ 6 Ανανέωση για ένα έτος του ιδιωτικού συμφωνητικού συντηρήσεως φωτοαντιγραφικού με την εταιρεία Intercopier για τις ανάγκες του Γυμνασίου Κρυονερίου.
ΘΕΜΑ 7 Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας εξαρτημάτων κλειδαριών ασφαλείας παραθύρων στο ΕΠΑΛ Διονύσου συνολικού ποσού 172,41 € συμπ/νου ΦΠΑ κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του ΕΠΑΛ Διονύσου (Α.Π 848/2015)
ΘΕΜΑ 8 Λήψη απόφασης για θετική εισήγηση επί της παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου Στεφάνου στον ΑΣΚ Κρυονερίου, ως αιτείται στην επισυναπτόμενη αίτησή του με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην επισυναπτόμενη της παρούσας πρόσκλησης εισήγηση Προέδρου.
ΘΕΜΑ 9 Λήψη απόφασης για θετική εισήγηση επί της παραχώρησης του θεάτρου Λυκείου Άνοιξης στο ΝΠΔΔ «Ο ΘΕΣΠΙΣ», ως αιτείται στην επισυναπτόμενη αίτησή του με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην επισυναπτόμενη της παρούσας πρόσκλησης εισήγηση Προέδρου.
ΘΕΜΑ 10 Λήψη απόφασης για θετική εισήγηση επί της παραχώρησης του θεάτρου Λυκείου Άνοιξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης, ως αιτείται στην επισυναπτόμενη αίτησή του με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην επισυναπτόμενη της παρούσας πρόσκλησης εισήγηση Προέδρου.