logo


Επιστολή ευχαριστήρια προς τα μέλη του Διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης της Συμμαχίας για τον Πολίτη απευθύνει ο Πρόεδρος της παράταξης Π. Βορριάς. Στην επιστολή ο κ. Βορριάς εξαίρει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Συμμαχίας, ενώ προαναγγέλλει σημαντικές πρωτοβουλίες της παράταξης αναφορικά με το έλλειμμα τοπικής δημοκρατίας, που η Συμμαχία διαπιστώνει στο Δήμο Διονύσου:

Άγιος Στέφανος, 16/12/2015

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε ένα από σας για την «πολιτική» συμβολή σας στις διαδικασίες του διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης της 14ης/12/2015.

panagiotis_vorrias

Με την παρουσία μας στο Συμβούλιο, τις εισηγήσεις αλλά και τις τοποθετήσεις  μας αποδείξαμε το πώς πρέπει να λειτουργεί μια Δημοτική Παράταξη.

Χωρίς «αντιπολιτευτικές»  κραυγές και φωνές, αλλά με τεκμηριωμένο τρόπο για την αποδοχή των όποιων «καλών»  που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη Διοίκηση του Δήμου δείχνουμε, εκτός των άλλων, το μεγαλείο της αναγνώρισης και την ωριμότητα της πολιτικής μας σκέψης.

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε αυτό τον τόπο, χωρίς να ζητάμε ανταμοιβές και αναγνωρίσεις, με μοναδικό στόχο  τη συμβολή μας στην  ικανοποίηση των αναγκών και απαιτήσεων των Πολιτών – Δημοτών  του Δήμου μας τους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Οι «ανοικτές» για όποιον το επιθυμεί, συσκέψεις των Οργάνων της Δημοτικής μας Παράταξη, η ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ και τους Πολίτες του συνόλου των κειμένων που συζητιούνται στις Συνεδριάσεις των Πολιτικών Οργάνων της «Συμμαχία»  δείχνει, εκτός των άλλων, ότι εμείς δεν κάνουμε παρασκηνιακές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις. Αντίθετα επιζητούμε την κριτική των Δημοτών μας για να γινόμαστε καλύτεροι και κυρίως να είμαστε στο επίκεντρο των γεγονότων που οι Δημότες καθορίζουν.

Θεωρούμε ότι η «έλλειψη της τοπικής δημοκρατίας» με την μη εφαρμογή όλων όσων διαλαμβάνονται στον νόμο «Καλλικράτη» για το θέμα αυτό, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα τους Δημότες και οδηγεί τη Δημοτική Αρχή σε «εξωθεσμικές» λειτουργίες προσώπων και ομάδων. Αυτό αποτελεί για μας  θέμα πρώτης προτεραιότητας και σε λίγο καιρό θα αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Το 2016, που προβλέπεται να είναι ένας ακόμη δύσκολος χρόνος και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει με τον ίδιο νηφάλιο τρόπο δουλειάς που έχουμε υιοθετήσει χρόνια τώρα,  να πραγματοποιήσουμε όσα κατά καιρούς έχουμε αποφασίσει και κυρίως με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο να πετύχουμε όσα στο τελευταίο Συμβούλιο Διοίκησης υιοθετήσαμε.

Σας εύχομαι κάθε ευτυχία, υγεία και οικογενειακή χαρά για το νέο χρόνο.

Παναγιώτης Βορριάς