logo


Με επιστολή της, που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, η τοπική σύμβουλος Κρυονερίου Β. Κάουλα, εκλεγμένη με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής, δηλώνει ότι ανεξαρτητοποιείται και στο εξής «θα συνεχίσει την προσπάθειά της, αποδεσμευμένη από προβληματικές επιλογές και κωλύματα της δημοτικής αρχής». Στην επιστολή, που απευθύνεται προς το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, η κ. Κάουλα κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή πως αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις της προς την πόλη. Παραθέτει, παράλληλα, σειρά περιστατικών και πρακτικών, τις οποίες επί 1,5 χρόνο επεσήμαινε και που ακυρώνουν το έργο της Διοίκησης, η οποία «συνεχίζει να κωλυσιεργεί για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου». Υπενθυμίζεται πως η ανεξάρτητη πλέον τοπική σύμβουλος ήταν ενεργό μέλος στην Κίνηση Πολιτών Κρυονερίου, η οποία προεκλογικά συνεργάστηκε με την παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, ενώ η ανεξαρτητοποίησή της αποτελεί τη δεύτερη- μετά και από εκείνη του δημοτικού συμβούλου Δ. Ράικου– διαρροή για τη Δημοτική Αρχή, και μάλιστα από την ίδια Δημοτική Κοινότητα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΚΑΟΥΛΑ, Τοπικής Συμβούλου Κρυονερίου

kaoula

Αριθμός πρωτοκόλλου 35236/15-12-2015

Κρυονέρι, 14 Δεκεμβρίου 2015

Προς: Δήμαρχο Διονύσου, κ. Διονύση Ζαμάνη
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, κ. Σπύρο Γιαννουλάτο
Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου, κ. Δημήτρη Χριστόπουλο
Δημοτικούς Συμβούλους
Τοπικούς Συμβούλους

Με την παρούσα θέλω να κοινοποιήσω την ανεξαρτητοποίησή μου απο τη δημοτική παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», με την οποία έχω εκλεγεί σύμβουλος στο τοπικό συμβούλιο Κρυονερίου.

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου η δημοτική παράταξη «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου, με πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες.
Αρκετά νωρίς διαφώνησα με τον χειρισμό κάποιων θεμάτων από τον δήμαρχο, όπως με την επιλογή των μελών των Ν.Π. του Δήμου, με αποκορύφωμα την παρωδία της πρώτης απόπειρας ορισμού μελών στις σχολικές επιτροπές, και με την μετέπειτα πορεία αυτών των επιτροπών, που πια έχει κλονίσει το ηθικό πλεονέκτημα της δημοτικής αρχής.

Από νωρίς επίσης είχα αμφιβολίες και προβληματισμούς σχετικά με την ικανότητα κάποιων συνεργατών του Δημάρχου, στους οποίους είχε αναθέσει καίριες θέσεις και αρμοδιότητες. Πολύ σύντομα άρχισα να διαφωνώ και με πολλές άλλες αποφάσεις, που παίρνονταν χωρίς την παραμικρή συζήτηση πίσω από κλειστές πόρτες.
Αλλά επειδή ήταν αρχή, αποφάσισα να δείξω ανοχή για κάποιο χρονικό διάστημα και να καταβάλλω από πλευράς μου κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραχθεί έργο, να υπάρχει διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες, να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και κυρίως να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, 1,5 χρόνο μετά, παρατηρείται η ίδια κωλυσιεργία από πλευράς της διοίκησης για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου. Μιας διοίκησης, που κύριο μέλημα έχει τον στολισμό για τα Χριστούγεννα και τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Και που φυσικά παρευρίσκεται όπου υπάρχουν φωτογράφοι, ενώ αντιθέτως δηλώνει άγνοια ή αδυναμία όπου υπάρχει πρόβλημα, που χρήζει αντιμετώπισης.

Δεν δέχομαι να συνεχίζουν να ρέουν βοθρολύματα στους δρόμους του Κρυονερίου και να συνεχίζει η διοίκηση να μην εφαρμόζει τον κανονισμό, ώστε να συμμορφωθούν οι όποιοι ασυνείδητοι.

Δεν δέχομαι κάποιοι συμπολίτες μου να κόβουν δέντρα από δασικές εκτάσεις υπό την ανοχή της διοίκησης, η οποία αρκείται να λέει ότι υπήρχε «άδεια» από το δασαρχείο, χωρίς να εξετάζει την καταγγελία μου ότι τα δέντρα που κόβονταν ήταν χλωρά και όχι – σύμφωνα με την άδεια – ξερά, γεγονός που είδα με τα μάτια μου.

Δεν δέχομαι να υπάρχουν ακόμη συρματοπλέγματα σε περιοχές που έχουν καταπατηθεί αυθαίρετα και η διοίκηση, με μεγάλη καθυστέρηση και κατόπιν πιέσεων, να δηλώνει τις εκτάσεις αυτές στο Κτηματολόγιο και εν συνεχεία να μη ζητά από το δασαρχείο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της νομιμότητας.

Δεν δέχομαι να έχει ξεκινήσει το σημαντικό έργο της αποχέτευσης και ο εργολάβος να είναι ανεξέλεγκτος, χωρίς καθοδήγηση, να μην υπάρχει πρόνοια για το πώς οι κάτοικοι θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, να μην επιβλέπει κανείς από το Δήμο, να σπάνε οι αγωγοί νερού επανειλημμένως, να κόβονται δέντρα αυθαίρετα από τα μηχανήματα και οι υπεύθυνοι να εμφανίζονται μόνο την ημέρα των λουκουμάδων, να φωτογραφίζονται και να πηγαίνουν για λουκουμάδες.

Δεν δέχομαι ενώ δίνονται αφειδώς χρήματα σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της τάξεως των 200.000€ να μην μπορεί να βρεθεί τρόπος να καταβληθεί το ποσό των 1500€ για τα οδοιπορικά έξοδα, δύο καταδυτών, παγκόσμιων πρωταθλητών, από το Κρυονέρι.

Δεν δέχομαι το ότι ενώ το έργο της κατασκευής νέου κτιρίου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Κρυονέρι είναι ώριμο εδώ και καιρό η διοίκηση δεν ασκεί την πίεση, που απαιτείται για να προχωρήσει ο φάκελλος του έργου.

Δεν δέχομαι οι καταγγελίες δημοτών να απαξιώνονται και κανείς να μη μεριμνά, αλλά αντιθέτως να αμφισβητεί τα λεγόμενά τους ή να δεσμεύεται ότι θα κάνει κάτι σχετικά και τελικά να αποδεικνύεται ότι δεν κάνει τίποτα, ενώ υποστηρίζει ότι έκανε και δεν είχε αποτέλεσμα.

Δεν δέχομαι τη χυδαιότητα που έχει επέλθει στο δημόσιο λόγο και το γεγονός ότι όποιος εκφράζει την όποια διαφωνία, αντίρρηση ή διαφοροποίηση στοχοποιείται και απομονώνεται, δαιμονοποιείται αντί να υπάρξει προβληματισμός και γιατί όχι σύνθεση απόψεων.

Και δυστυχώς η απαρίθμηση δεν τελειώνει εδώ. Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά θεωρώ ότι είναι άσκοπο.

Επειδή έχω το θάρρος να λέω τη γνώμη μου και να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου,
Επειδή έχω μάθει στη ζωή και τη δουλειά μου να έχω αποτέλεσμα και
Επειδή έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρχει μέριμνα για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου στο Κρυονέρι, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα,

Αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ και να συνεχίσω την προσπάθειά μου, αποδεσμευμένη από προβληματικές επιλογές και κωλύματα της δημοτικής αρχής.

Εύχομαι κάποια στιγμή η δημοτική αρχή να συνειδητοποιήσει τα λάθη της και να αλλάξει πορεία. Από μεριάς μου θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό του τόπου μου ως ανεξάρτητη τοπική σύμβουλος.

Με εκτίμηση,
Βασιλική Κάουλα
Ανεξάρτητη Τοπική Σύμβουλος Κρυονερίου