logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια μπάλα χάντμπολ με παιδικές υπογραφές, η διάχυτη συγκίνηση και μια αίθουσα γεμάτη παιδικά χαμόγελα ήταν τα χαρακτηριστικά της πραγματικά πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης, που συνδιοργάνωσαν το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ – ΕΑΠ/ΟΧΕ), και ο Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου. Σκοπός της εκδήλωσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων πάνω στο επίκαιρο θέμα της παιδικής κακοποίησης και του σχολικού εκφοβισμού και στη βοήθεια που προσφέρει η Γραμμή SOS 1056.

ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΛΗ

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ALPHA, δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, ο οποίος στην εισαγωγή του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η φτώχεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόκλησης σχολικού εκφοβισμού στις μέρες μας, ενώ δε δίστασε να «προκαλέσει» το Νίκο Βουρλιώτη (NIVO) να μελοποιήσει ένα παραμύθι του Χρήστου Δημόπουλου.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος άγγιξε τις καρδιές όλων με την αναφορά του στη μάχη που έδωσε ο μικρός Ανδρέας για να αντιμετωπίσει την ασθένειά του, τη δύναμη που αντλούσε ως αθλητής, το όραμά του για το χαμόγελο κάθε παιδιού, καθώς και τα όσα έχει καταφέρει αυτά τα είκοσι χρόνια ο οργανισμός.
Με την προτροπή-παράκλησή του προς τους γονείς να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και να τους εξασφαλίζουν μαζί με όλα τα υπόλοιπα και διεξόδους άθλησης, ζήτησε και έλαβε ως ενθύμιο από τους μικρούς αθλητές του Α.Ο Άνοιξης, μία μπάλα χάντμπολ με τις υπογραφές των παιδιών.

ΜΟΝΤΕΛΑ ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ-2

Καθηλωτική ήταν η παραστατικότατη αφήγηση αποσπάσματος του σχετικού με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού παραμυθιού «Ο Δράκος Ναπολέων», από τον συγγραφέα, ηθοποιό και παρουσιαστή της εκπομπής της ΕΤ1 «Ουράνιο Τόξο», Χρήστο Δημόπουλο, ενώ οι βιωματικές παρεμβάσεις των τραγουδιστών Νίκου Βουρλιώτη (NIVO) και TNS εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, με χαρακτηριστικό τον επίλογο του NIVO με τους στίχους των Goin’Through «Ελλάδα συγνώμη, αν θες ν’ αλλάξω γνώμη, πρέπει και συ να μάθεις ν’ αγαπάς».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια πρωτότυπη διαδραστική παρουσίαση της γραμμής SOS 1056 από την ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού» Γιούλη Γαλάνη, η οποία κατέβηκε στο κοινό και μίλησε με τα παιδιά για το σκοπό της τηλεφωνικής γραμμής και για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει. Μάλιστα, ο ίδιος ο κύριος Γιαννόπουλος κάλεσε ζωντανά επιτόπου τον αριθμό 1056 και όλοι οι παρευρισκόμενοι απηύθυναν χαιρετισμό στην κοπέλα που απάντησε για λογαριασμό της υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, χωρίς χρέωση, ακόμη και από καρτοκινητό χωρίς μονάδες!!!

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Χάντμπολ του Α.Ο Άνοιξης Μάριος Λουκάτος, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του συλλόγου να τυπώσει το σήμα της Γραμμής SOS 1056 στις αγωνιστικές φανέλες της ομάδας, ώστε να γίνει το χάντμπολ και ο Α.Ο Άνοιξης «κοινωνός» του μηνύματος σε όλα τα γήπεδα για όλα τα παιδιά, ευχαριστώντας τους χορηγούς της ομάδας (BIC, Όμιλο ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, HYALURON, εκπαιδευτικό οργανισμό EUROSSUCCESS, παιδικό σταθμό ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΕΣ) και ιδιαίτερα τον εφοπλιστή κο Αθανάσιο Μαρτίνο, που στηρίζουν την ομάδα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και όχι μόνο.

ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκομένους η ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα τη παιδική κακοποίηση, το bulling και τη Γραμμή 1056, με πρωταγωνιστές τους μικρούς αθλητές του Α.Ο. Άνοιξης και η οποία είναι αναρτημένη στο You Tube, στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=OQjHfBGtk1A

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Διονύσου κος Ηλίας Υφαντής, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ κος Κώστας Σταματιάδης – ο οποίος επεσήμανε την προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία ν’ αναδείξει την κοινωνική διάσταση του αθλήματος της χειροσφαίρισης μέσω ανάλογων μελλοντικών δράσεων – και ο κος Γ. Παγώνης, εκ μέρους του εφοπλιστή κου Αθ.Μαρτίνου.

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου κ.κ. Παναγιώτης Μπιτάκος, Ανθή Λουκάτου, Κατερίνα Αυγέρη και Δημήτρης Ράικος, ο Αντιπρόεδρος του Α.Ο Άνοιξης κος Τάσος Αγγέλικας, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης της ΟΧΕ και προπονητής του Α.Ο Άνοιξης Χάντμπολ κος Κώστας Κότσιρας και ο τραγουδιστής και πρώην χαντμπολίστας Αναστάσης Ράμμος.

ΚΟΣΜΟΣ

Ευγενικοί Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το μαγειρείο-μεζεδοπωλείο «ΑΒΑΚΑΣ» στον Άγιο Στέφανο, το βιβλιοπωλείο «ΕΑΡ» στην Άνοιξη, το βιβλιοπωλείο «Θ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στην Άνοιξη, οι εκτυπώσεις «LIGHTING ART.GR», τα ηχητικά συστήματα «IN THE MIX.GR», τα βιολογικά προϊόντα «LivingBio.gr», ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι εφημερίδες Βορεινή και Διόνυσος, η ηλεκτρονική εφημερίδα e-dionysos και το blog 4yourfamily.gr.