logo


Με ταχείς ρυθμούς θωρακίζεται η πόλη, ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο κύμα χιονιά. Ήδη σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου παρελήφθησαν οι πρώτοι 100, από τους συνολικά 200, τόνοι αλατιού, με τους οποίους ο Σύνδεσμος Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) είχε από το καλοκαίρι- και κάτω από την πίεση του εντεταλμένου για την Πολιτική Προστασία Π. Τσούκα– δεσμευθεί να ενισχύσει το Δήμο Διονύσου. Η πρώτη αυτή δόση αλατιού από τον ΣΥΝΠΑ έχει ήδη αποθηκευθεί στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, στην περιοχή της Σεμέλης, ενώ εντός των ημερών αναμένονται και οι άλλοι 100 τόνοι.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Διονύσου εξαργυρώνει έμπρακτα τη συνδρομή του- κοντά στις 100.000 ευρώ το χρόνο- προς τον Σύνδεσμο, του οποίου είναι μέλος. Ήδη από το καλοκαίρι ο ΣΥΝΠΑ ενίσχυσε την πυροπροστασία της πόλης, παρέχοντας μηχανήματα και εργαλεία, βοηθώντας στην αποψίλωση κοντά στο Τατόι και διαθέτοντας επιπλέον δύο πυροφυλάκια.

Στους 200 τόνους αλατιού από το Σύνδεσμο, θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 915 τόνοι, των οποίων η προμήθεια κατακυρώθηκε στην προχθεσινή (8/12) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και το αλάτι που θα στείλει συσκευασμένο ο Σύνδεσμος της Πεντέλης (ΣΠΑΠ).

Το αλάτι θα αποθηκευθεί, εκτός από το Διόνυσο, στη Ροδόπολη και στον Άγ. Στέφανο.

Όσον αφορά, τέλος, στο στόλο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη (18/11) ευρεία συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου, τονίσθηκε η ετοιμότητα του Δήμου που διαθέτει 13 εκχιονιστικά οχήματα και 7 JCB.

Leave a Reply

*

captcha *