logo


Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται η υπόθεση που έρχεται από την προ Καλλικράτη Κοινότητα Κρυονερίου και που απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της (Τρίτη 8 Δεκεμβρίου) συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2014 υπήρξε καταγγελία του Α. Πασιπουλαρίδη, δημοτικού συμβούλου  ακόμη τότε της Διοίκησης, πως η Κοινότητα Κρυονερίου αγόραζε νερό από ιδιώτη ο οποίος δεν διέθετε σχετική άδεια εμπορίας. Επιπλέον, με εντολή του τότε Κοινοτάρχη Γ. Καλαφατέλη, που όμως δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο λογαριασμός του ιδιώτη στη ΔΕΗ πληρωνόταν από την Κοινότητα, παρόλο που στο συμφωνητικό αγοράς αναφερόταν ρητώς πως όλα τα έξοδα θα βαρύνουν τον ιδιώτη. Από την πρακτική αυτή, σύμφωνα με την καταγγελία, στην Κοινότητα και μετέπειτα Δήμο Διονύσου επήλθε “παράνομη οικονομική βλάβη” ύψους 74.000 ευρώ περίπου.

Τα παραπάνω εξέθεσε χθες ο Δήμαρχος Διονύσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ζαμάνης, χαρακτηρίζοντας “μη σύννομη και εκτός διαδικασίας” τη χρέωση του λογαριασμού ΔΕΗ της Κοινότητας με αυτόν ενός ιδιώτη, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη απόφαση του τότε Συμβουλίου, και προτείνοντας την άσκηση όλων των ένδικων μέσων για τον καταλογισμό πιθανών ευθυνών: «Ουδείς, πιστεύω, έχει πρόβλημα με τη δικαστική διερεύνηση ενός θέματος που αφορά τυχόν απώλεια χρημάτων του Δήμου», υπογράμμισε ο κ. Ζαμάνης.  Επικαλέστηκε επιπλέον και σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, η οποία εντούτοις δεν ήταν συνημμένη στην εισήγηση αλλά προσκομίσθηκε στην Επιτροπή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία προτείνεται: η παραπομπή της υπόθεσης στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Ελεγκτικό Συνέδριο, Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης) για τη διενέργεια κατασταλτικού ελέγχου “και την εξαγωγή ασφαλών πορισμάτων με την περαιτέρω (εφόσον συντρέξει) επιβολή των νομίμων κυρώσεων”, αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών “για την ποινική διερεύνηση και αξιολόγηση της υπόθεσης”. 

Γ. Καλαφατέλης: «Θα δούμε στα δικαστήρια αν υπήρξε ζημία ή όφελος»

Καμιά οικονομική βλάβη, αλλά αντιθέτως όφελος προέκυψε για την πόλη, υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο πρώην Κοινοτάρχης Κρυονερίου και μετέπειτα Δήμαρχος Διονύσου, υπογραμμίζοντας ότι “τίποτα άλλο δεν ήταν δυνατόν να γίνει εκείνα τα χρόνια, για να αντιμετωπισθεί η αύξηση στις ανάγκες υδροδότησης μιας πόλης με αυξανόμενο πληθυσμό, μια που η ΕΥΔΑΠ επισήμως δήλωνε αδυναμία εξυπηρέτησής μας”. Συνέδεσε μάλιστα ευθέως την εναντίον του καταγγελία με την υπόθεση που αφορά στο οικόπεδο της Δροσιάς (σ.σ. αυτό που είχε αγοραστεί επί Διοίκησης Πασιπουλαρίδη από μη ιδιοκτήτη, όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία), αποδίδοντάς την σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. “Εκτέλεσα το καθήκον μου ευσυνείδητα και σύμφωνα με το νόμο και ουδείς μπορεί να μου προσάψει το παραμικρό”, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης, που απείχε, ως έχων έννομο συμφέρον, από την ψηφοφορία και δήλωσε πως περιμένει την εξέλιξη στις δικαστικές αίθουσες.

Leave a Reply

*

captcha *