logo


…Που σήμερα είναι τέσσερα, μέσα στο μήνα θα γίνουν 6 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου- και εφόσον η ροή της χρηματοδότησης συνεχίσει απρόσκοπτη- θα είναι εννέα. Αυτά δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδιας, αναφορικά με την πρόοδο του μεγαλύτερου έργου υποδομής των τελευταίων χρόνων στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Λυρούδια ο ΤΟΞΟΤΗΣ, η εταιρεία που υλοποιεί το έργο της αποχέτευσης στο Διόνυσο, σήμερα έχει αναπτύξει τέσσερα μέτωπα:

Δύο στο Διόνυσο, στη Στρ. Καρρά και στη Μαγνησίας (σ.σ. στο Διόνυσο πραγματοποιούνται επιπλέον έργα του ΟΤΕ, και κατά περίπτωση και της HOL και της WIND, για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών, μεταβάλλοντας όλη την περιοχή σε εργοτάξιο)

Και δύο στο Κρυονέρι, στην περιοχή Αγ. Δημητρίου

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται να αναπτυχθούν ακόμη δύο μέτωπα- ένα στο Διόνυσο, στην περιοχή της Λ. Καϊρη, και ένα στον Άγ. Στέφανο, πέριξ της οδού Χανίων.

Ενώ μέσα στον Ιανουάριο, εκτός απροόπτου, θα εγκατασταθούν ακόμη 3 συνεργεία, στο Κρυονέρι στην οδό Πολυτεχνείου, στη Ροδόπολη και στη Σταμάτα, όπου εκκρεμεί η επέκταση του δικτύου προκειμένου να επιλεγούν επακριβώς οι κλάδοι που θα υλοποιηθούν.

Οι καθυστερήσεις ήταν πολλές, παραδέχεται ο Αντιδήμαρχος, και οφείλονταν πρωτίστως στην οικονομική αστάθεια με τους τραπεζικούς περιορισμούς του περασμένου καλοκαιριού: “Καταφέραμε όμως να μην υπάρξει διακοπή των εργασιών που θα σήμαινε τυχόν απαίτηση του εργολάβου για αποζημίωση, τα πράγματα τώρα έχουν εξομαλυνθεί και το έργο προχωρεί κανονικά, με αιτούμενο ρυθμό τέσσερα χιλιόμετρα τουλάχιστον το μήνα ανά συνεργείο- κάτι που επιτυγχάνεται ευκολότερα στο Κρυονέρι, απ’ ό,τι στο Διόνυσο, λόγω της μορφολογίας του εδάφους”.

Ικανοποιημένος με την ποιότητα του εκτελούμενου έργου εμφανίζεται επιπλέον ο κ. Λυρούδιας, επισημαίνοντας πως η θετική κριτική προέρχεται και από τους συναδέλφους του μηχανικούς των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του έργου μέχρι στιγμής, ο Αντιδήμαρχος υπογραμμίζει πως οι ετήσιες πιστώσεις μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2015 ανέρχονταν στο ποσόν των 288.882 ευρώ: “Αυτά τα χρήματα βρήκαμε – όταν αναλάβαμε- στο ταμείο του Δήμου για την αποχέτευση και μ’ αυτά δουλέψαμε, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για να αποτρέψουμε πιθανές παρενέργειες από τις καθυστερήσεις” καταλήγει ο κ. Λυρούδιας.

Leave a Reply

*

captcha *