logo


Επίθεση στον συντοπίτη τους Πρόεδρο του ΘΕΣΠΙ Β. Δαρδαμάνη εξαπέλυσαν τόσο η Τ. Ξινογιαννακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης, που επίσης παρευρίσκετο στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 3/12.

Αφορμή η στεγανοποίηση της οροφής στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Διόνυσο, πρόβλημα που ταλαιπωρεί το κτήριο τα τελευταία χρόνια. Σχετική εργασία είχε γίνει και επί Διοίκησης Καλαφατέλη, όμως παρουσίασε πολλές αστοχίες. Με το επιπλέον δεδομένο πως στον όροφο του Πολιτιστικού, φιλοξενείται η μοναδική σε λειτουργία Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, η ανάγκη στεγανοποίησης της στέγης καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική. Ήδη η υπεύθυνη εθελόντρια της Βιβλιοθήκης έχει εγκαταστήσει αφυγραντήρες στο χώρο, ενώ οι τοίχοι είναι μαύροι από την υγρασία, με κίνδυνο καταστροφής χιλιάδων βιβλίων.

library1

Κονδύλι για το σκοπό αυτό είχε εξασφαλιστεί από το ΘΕΣΠΙ, όμως στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης την περασμένη Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ομολόγησε πως τελικώς τα χρήματα διατέθηκαν για άλλο σκοπό. Προκάλεσε έτσι την άμεση αντίδραση των δυο συντοπιτών του, που κατηγόρησαν τον ΘΕΣΠΙ ότι αδιαφορεί πλήρως για το Διόνυσο: “Ο ΘΕΣΠΙΣ στο Διόνυσο είναι ανύπαρκτος και μας αντιμετωπίζει σαν να είμαστε σε άλλο Δήμο. Μόνοι μας, με συνεργείο της Δημοτικής Κοινότητας βάψαμε το κτήριο μέσα κι έξω και περιμέναμε τη στεγανοποίηση από σας, που είστε κι από το Διόνυσο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάσης, με την κ. Ξινογιαννακοπούλου να συμπληρώνει πως στις προσλήψεις εκπαιδευτών η Δημοτική Κοινότητα ξεχάστηκε τελείως και ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση του Οργανισμού η στεγανοποίηση να συζητηθεί ως πρώτο και κατεπείγον θέμα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ διευκρίνισε πως το προβλεπόμενο κονδύλι των 1800 ευρώ ήταν απολύτως ανεπαρκές για τη στέγη, όταν για την εργασία αυτή απαιτούνται πάνω από 4.000 ευρώ, δεσμεύτηκε εντούτοις πως με τον καινούργιο χρόνο, όταν θα μπουν τα χρήματα του 2016 στο ταμείο του Οργανισμού, το πρώτο έργο που θα εκτελεστεί είναι αυτό του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί και τούτο: Τα πολιτιστικά πράγματα στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου λειτουργούν υπό ιδιότυπο- περίπου αυτόνομο- καθεστώς. Η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η Α. Στασινοπούλου, όταν ακόμη ήταν Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ, ώστε να οργανωθούν οι δραστηριότητες με την καταγραφή εκπαιδευτών, ωφελούμενων κ.λπ. και να ενταχθούν στην “ομπρέλα” του Οργανισμού, δεν προχώρησε. Εντούτοις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μπάση στην Οδό Διονύσου, ο ίδιος βρίσκεται στη διαδικασία επαναδρομολόγησης της όλης διαδικασίας. 

Leave a Reply

*

captcha *