logo


Αναρτήθηκε σήμερα στο πρόγραμμα Διαύγεια η απόφαση Δημάρχου, με την οποία επισημοποιείται η πρόσληψη του Μ. Χρηστάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Διονύσου.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης Δημάρχου “∆ιορίζουµε τον κ. Χρηστάκη Μιχαήλ του Γεωργίου , ως µετακλητό Γενικό Γραµµατέα στην κενή οργανική θέση του ΟΕΥ του ∆ήµου .

Οι αρµοδιότητες αυτού θα καθορισθούν µε ιδιαίτερη για τον σκοπό αυτό απόφασή µας.

Ο ανωτέρω παύει να ασκεί τα καθήκοντά του και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο ∆ήµαρχος που τον προσέλαβε απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο.

Οι αποδοχές του θα καθορίζονται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 161 παρ. 4 του Ν. 3584/2007, της ΚΥΑ 7309/11.2.2011 (ΦΕΚ 375/9.3.2011 τεύχος Β΄), Ν. 3852/2010 «Πρόγραµµα Καλλικράτης», περί αντιµισθίας αιρετών.

Η δαπάνη της µισθοδοσίας του θα βαρύνει τον ΚΑ 00.6031.0006 «Τακτικές Αποδοχές Γενικού Γραµµατέα» µε εγγεγραµµένη πίστωση ποσού (6.879,00) ΕΥΡΩ, και τον Κ.Α 00.6053.0001 µε εγγεγραµµένη πίστωση 1690,00 ΕΥΡΩ «Εργοδοτικές Εισφορές», του προϋπολογισµού του ∆ήµου οικονοµικού έτους 2015″.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χρηστάκης διετέλεσε επί 8 χρόνια Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αμαρουσίου, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

xristakis

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και ∆ημόσιας ∆ιοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικεύτηκε στα Ευρωπαϊκά Θέματα και στις ∆ιεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία (Masters). Με υποτροφία του ΝΑΤΟ εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ στην Αγγλία, όπου και αναγορεύτηκε σε ∆ιδάκτορα ∆ιεθνών Σχέσεων.

Είναι Ειδικός Επιστήμονας του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.), στο Εθνικό Κέντρο ∆ημόσιας ∆ιοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.∆.∆.Α.), καθώς και ιδρυτής και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό απόσπασμα του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου:

Ο Γενικός Γραμματέας υποστηρίζει το Δήμαρχο στα διοικητικά του καθήκοντα υλοποιώντας τις αρμοδιότητες που του εκχωρεί ο Δήμαρχος με απόφασή του. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν κυρίως στο συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται με αποδοτικό τρόπο η αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των περιοδικών στόχων και προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου.

Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας :

Ασκεί εποπτεία και συντονίζει τις ενέργειες των Υπηρεσιακών Μονάδων του Δήμου και φροντίζει για την εφαρμογή των Νόμων, Διαταγμάτων, Αποφάσεων, Εγκυκλίων, Κανονισμών κ.λπ.

Εκτελεί όλες τις αρμοδιότητες του Γραφείου αυτού και παρέχει τις αναγκαίες οδηγίες στο προσωπικό για την ακριβή εκτέλεση της αποστολής του.

Συντάσσει τις εγκυκλίους του Δημάρχου και τη γενική αλληλογραφία του Δήμου, που έχει σχέση με τις ειδικές αρμοδιότητες των άλλων Υπηρεσιών.

Συνεργάζεται και λαμβάνει πάντα υπόψη του τις προτάσεις των εργαζομένων, για οποιοδήποτε θέμα τους αφορά.

Παραλαμβάνει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες εντός προκαθορισμένων ωρών τους φακέλους των εγγράφων που πρέπει να υπογραφούν από τον Δήμαρχο.

Ενημερώνει τον Δήμαρχο, για θέματα που θεωρούνται επείγοντα και συνεργάζεται μαζί του για την υπηρεσιακή τους προώθηση και επίλυση.

Λαμβάνει γνώση της εισερχόμενης αλληλογραφίας. Υπογράφει με εντολή Δημάρχου έγγραφα και πιστοποιητικά που με απόφαση του (Δημάρχου) του έχουν ανατεθεί, πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού υμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν

ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρό τους.

Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού υμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Συμμετέχει στις διαδικασίες κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου και των Ετησίων Προγραμμάτων Δράσης του Δήμου και παρακολουθεί την επίτευξη των περιοδικών στόχων και την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα πολιτικά όργανα του Δήμου.

Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης του Δήμου σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά την Εκτελεστική Επιτροπή.

Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στο Δήμο και μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών του Δήμου, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων του Δήμου.

Δύναται να συγκαλεί περιοδικά ή κατά περίπτωση Συντονιστικά Συμβούλια στα οποία μετέχουν με εκπροσώπους τους το σύνολο ή μέρος (ανάλογα με ομοιογενή θεματικά αντικείμενα) των υπηρεσιών του Δήμου.

Παρακολουθεί τις δραστηριότητες των νομικών προσώπων του Δήμου και συνεργάζεται με τις διοικήσεις τους, ώστε να εξασφαλίζεται η εναρμόνιση των αποτελεσμάτων από την δραστηριοποίησή τους προς τους στόχους του Δήμου.

Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων του Δήμου.

Leave a Reply

*

captcha *