logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς ο κος Ζαμάνης πλέον αδυνατεί να πείσει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να δίνουν το παρών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ακόμα και όταν επρόκειτο να συζητηθούν σοβαρά θέματα όπως είναι το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Είναι άκρως ανησυχητικό πως ο κύριος Δήμαρχος δείχνει να μην προβληματίζεται με τους μονίμως απόντες συμβούλους του, εξ αιτίας των οποίων έχουν αναβληθεί τέσσερα συμβούλια το τελευταίο δίμηνο, αλλά ούτε και να αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του. Αντίθετα προσπαθεί με διάφορες «επικοινωνιακές πεταλουδίτσες» και αφελή επικοινωνιακά τεχνάσματα, να επιρρίψει ευθύνες στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες δεν αποδέχονται σε καμία περίπτωση την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί.

Αναμένουμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Γιαννουλάτο να εφαρμόσει επιτέλους τα προβλεπόμενα από το Δημοτικό Κώδικα για αυτές τις περιπτώσεις και για όλες τις παρατάξεις. Μόνο έτσι θα αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση του θεσμού.

Εκτιμούμε βέβαια πως θα διευκόλυνε τον κο Ζαμάνη να γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, à la carte, όπως γίνονται μέχρι σήμερα και οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, δίχως ουσιαστικό διάλογο, με συνοπτικές και φωτογραφικές διαδικασίες, ώστε να μπορεί να περνάει όλα τα θέματα με άνεση και χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις και προβλήματα. Η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν συμμερίζεται και δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει αυτές τις πρακτικές.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η φωτογραφική προκήρυξη για μίσθωση ακινήτου στη Δ.Ε Αγίου Στεφάνου που συζητήθηκε στην 21η συνεδρίαση την Οικονομικής Επιτροπής.

Αναφέρει η προκήρυξη:

-Για το αρχείο της πολεοδομίας χρειάζονται από 220 έως 230τ.μ.

Γιατί 220 έως 230 τ.μ. και όχι 210 ή 240;

-Οι κύριοι χώροι να είναι από 640 έως 660 τ.μ.

Αν είναι 630 ή 665τ.μ και με καλύτερη οικονομική προσφορά δεν καλύπτει τις ανάγκες;

-Ο χώρος του γυμναστηρίου να είναι στο υπόγειο.

Ο χώρος αυτός θα έπρεπε να συγκαταλέγεται στους κύριους χώρους του ισογείου, με επαρκέστατο μάλιστα αερισμό. Γιατί το τοποθετείτε στο υπόγειο; Δεν σας έβγαιναν τα τετραγωνικά στο ισόγειο;

-Το υπόγειο θα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 2.60μ.

Το 99% των υπογείων έχουν μεικτό ύψος 3.00μ. και καθαρό περίπου 2.75μ.. Γιατί το βάζετε σαν όρο;

-Θα πρέπει στο κτίριο να υπάρχει όροφος.

Αν υπάρχει κτίριο που να καλύπτει τους χώρους όλους στο ισόγειο, θα απορριφθεί; Εξηγήστε μας γιατί θα πρέπει να υπάρχει όροφος 110 τ.μ (όπως λέτε και στις διευκρινίσεις με αρ. πρωτ. 26808)

Με βάση τον κτιριοδομικό κανονισμό πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 22 θέσεις στάθμευσης, γιατί άραγε δεν απαιτείτε στην προκήρυξη;

Υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη τεχνική μελέτη και οι χώροι έχουν τόσο ακριβείς επιφάνειες;

Μήπως το κτίριο που φωτογραφίζει η προκήρυξη ανήκει σε ‘’ημέτερο’’;

Πώς είναι δυνατόν όλοι οι δημότες του Αγ. Στεφάνου από το Σεπτέμβριο του 2015 να γνωρίζουν ποιο κτίριο πρόκειται να μισθωθεί;

Η παράταξή μας παρακολουθεί από κοντά τις μεθοδεύσεις σας και τις πρακτικές σας, όσο η συναίνεση, η διαφάνεια και οι δημοκρατικές διαδικασίες παραμένουν άγνωστες έννοιες για εσάς, να είστε σίγουροι πως θα μας βρίσκετε απέναντί σας.

Leave a Reply

*

captcha *