logo


Τα βήματα,  τις αναγκαίες διαδικασίες και ενέργειες που οφείλει να ακολουθήσει ο κάθε βαθμός αυτοδιοίκησης καθώς και η κεντρική διοίκηση σε περιπτώσεις πλημμυρικών φαινόμενων προσδιορίζονται αναλυτικά σε επείγουσα εγκύκλιο, που εξέδωσε χθες 24 Νοεμβρίου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο, με δεδομένη την εμφάνιση πλημμυρικών φαινόμενων στη χώρα μας με καταστροφικές συνέπειες, προκύπτει η ανάγκη τόσο για τη δρομολόγηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, όσο και η λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την εξασφάλιση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται να υλοποιηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Τα έργα αυτά θα έχουν ως στόχο την περαιτέρω μείωση εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν μεταξύ άλλων για τη συντήρηση των υφισταμένων έργων, να πραγματοποιήσουν έλεγχο και συντήρηση εγγειοβελτωτικών έργων και να προχωρήσουν στη συντήρηση και λειτουργία του οδικού δικτύου.

πηγή: localit.gr

Leave a Reply

*

captcha *