logo


Διαφοροποιεί τη στάση του από αυτή των υπολοίπων συμβούλων της αντιπολίτευσης ο Σπ. Σπηλιώτης της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, που στη χθεσινή (24/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, παρέμεινε- όπως και ο ανεξάρτητος Δ. Ράικος– στη θέση του, δηλώνοντας παρών. Η στάση του, όπως τόνισε στην Οδό Διονύσου, θα υπαγορεύεται κάθε φορά από την κρισιμότητα των προς συζήτηση θεμάτων, ενώ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για ανευθυνότητα:

spiliotis

Είναι δεδομένη η ανευθυνότητα μελών της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Δήμου, που εκφράζεται με την απουσία τους από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης είναι ξεκάθαρη η αδυναμία του Δημάρχου να απαιτήσει από τους συμβούλους του διαφορετική στάση.

Με αυτά τα δεδομένα, η λειτουργία μου στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα συνοδεύεται πάντα από την αποχή μου από τις συνεδριάσεις, ούτε από το ρόλο του απουσιολόγου σ’ αυτές.

Η στάση μου καθορίζεται κάθε φορά από την κρισιμότητα των θεμάτων που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ιδίως όταν αυτά έχουν σχέση με προβλήματα των εργαζομένων και με σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, όπως είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα. Επίσης, όταν τα θέματα που συζητούνται έχουν σχέση με τη διεύρυνση της δημοκρατικής λειτουργίας, της κοινωνικής πολιτικής και της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου.

Επιπλέον είναι απαράδεκτο από την πλευρά του Δημάρχου το να μην επιδιώκει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την ώρα των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να συμμετέχει και το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Leave a Reply

*

captcha *