logo


Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου, μια που τρεις στις τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας αρνήθηκαν και πάλι “να δώσουν απαρτία” στη Δημοτική Αρχή, που παρίστατο με 17 από τους 24 συνολικά δημοτικούς συμβούλους της. Εξαίρεση η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και ο ανεξάρτητος Δ. Ράικος που δήλωσαν παρόντες.

emptyds

Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Νέας Πνοής για το Διόνυσο- που και αυτοί είχαν προσέλθει με απουσίες- καθώς και η Λαϊκή Συσπείρωση παρέμειναν έξω από την αίθουσα, περιμένοντας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτο να ανακοινώσει την αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας.

Εκ μέρους τους μίλησε στην Οδό Διονύσου ο Γ. Φωτάκης της Νέας Πνοής που υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την απροθυμία της Διοίκησης για συναίνεση: “Είναι φανερό, τόνισε ο κ. Φωτάκης, πως αυτή η Δημοτική Αρχή δεν επιδιώκει τη συναίνεση γαι τίποτα, παρόλο που οι παρατάξεις δεν στεκόμαστε στην αντιπολίτευση αλλά κάνουμε και εποικοδομητικές προτάσεις. Μέχρι τώρα όμως είναι σαν να μιλάμε σε τοίχο. Σήμερα θα συζητείτο το Τεχνικό Πρόγραμμα, το δεύτερο σημαντικότερο θέμα για το Δήμο μετά τον Προϋπολογισμό. Εναπόκειται, συνεπώς, στη Διοίκηση να το στηρίξει πετυχαίνοντας απαρτία με τους συμβούλους της”.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Καλαφτέλης (Ενωτική Πρωτοβουλία) και Π. Μπιτάκος (Νέα Πνοή) επανέφεραν στο σημείο αυτό και πάλι το θέμα των πρωινών συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, “που είναι το σημαντικότερο συλλογικό όργανο μετά το Δημοτικό Συμβούλιο”, τονίζοντας πως είναι απαγορευτική η συμμετοχή νέων εργαζόμενων, κάτι που και ο ίδιος ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης κατήγγελλε ως μέλος της μείζονος μειοψηφίας τα προηγούμενα χρόνια: “Με τη στάση της αυτή η Διοίκηση ανάγκασε μια ολόκληρη παράταξη σε παραίτηση και απουσία από την Οικονομική Επιτροπή. Αντί να διευκολύνεται η συμμετοχή, εμποδίζεται. Αποτέλεσμα είναι η συμμετοχή και η ενασχόληση εργαζόμενων δημοτών στα κοινά να αποτελεί πολυτέλεια”, συμπλήρωσε η Κ. Αυγέρη, επίσης από τη Νέα Πνοή.

Υπενθυμίζεται εδώ πως την προηγούμενη Τρίτη 17 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ματαιωθεί, κατόπιν αιτήματος των παρατάξεων της μειοψηφίας, επειδή συνέπιπτε με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Να σημειωθεί ακόμη πως πλην του Τεχνικού Προγράμματος, ανάμεσα στα θέματα σήμερα περιλαμβανόταν και το αίτημα 86 εργαζομένωντου Δήμου για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, αρκετοί από τους οποίους είχαν προσέλθει σήμερα αλλά έφυγαν άπρακτοι.

Η συνεδρίαση αναμένεται να οριστεί με νέα πρόσκληση για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Leave a Reply

*

captcha *