logo


Με πρώτο θέμα την έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Διονύσου για την εκτέλεση του έργου Συντήρηση του οδικού δικτύου στην πόλη μας, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 24 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, “Ειδικότερα, στο Δήμο  Διονύσου μέρος του δημοτικού οδικού δικτύου χρήζει άμεσης συντήρησής και αποκατάστασής του, λόγω  φθορών του υφιστάμενου οδοστρώματος, που έχουν προκληθεί από την καθημερινή του χρήση και τον κυκλοφοριακό φόρτο, αυξάνοντας τον δείκτη επικινδυνότητάς του.

Ως εκ τούτου, υφίσταται ανάγκη συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου Διονύσου, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης και τις πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές που τη συνοδεύουν, όπως ισχύουν.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στη βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Διονύσου και ως εκ τούτου στην ασφαλή και άνετη μετακίνηση πεζών και οχημάτων. 

Το έργο θα εκτελεστεί σε επτά (7) οδούς στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου, σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή – Τεχνικές Προδιαγραφές της υπ’ αρ. 18/2014 μελέτης του εν λόγω έργου, η οποία εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου και έχει εγκριθεί με την υπ’ αρ.  255/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου”.

Η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η διάθεση της πίστωσης για την εκτέλεση του έργου έγινε το 2014 με απόφαση  του τότε υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη.

Το Δεκέμβριο του 2014, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η αναθεώρηση της μελέτης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, που αφορά στις οδούς Ναυαρίνου, Λυκαβηττού, Μ. Αλεξάνδρου, Ροδοδάφνης στην Άνοιξη και Κονίτσης, Σπετσών στον Άγ. Στέφανο. Η αναθεώρηση έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία, κατόπιν εντολής του αρμοδίου Αντιδημάρχου Ευ. Λυρούδια, προκειμένου να συμπεριληφθούν δρόμοι, από τους οποίους έχουν περάσει δίκτυα αποχέτευσης και δεν πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αποξίλωσης σύντομα ή παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές.

Leave a Reply

*

captcha *