logo


Ανοικτό άφησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στα τρέχοντα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτά να συνεχίσουν πέραν του πενταμήνου να εργάζονται στους φορείς που έχουν επιλεχθεί. Αυτό προκύπτει από σχετική ενημέρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ που συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο χθες Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.

Ειδικότερα η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία πήραν τη διαβεβαίωση ότι έως την ερχόμενη Πέμπτη θα αποφασισθεί, εάν θα υπάρξει παράταση στα προγράμματα για τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία, ενώ θα εξετασθούν και τα εργασιακά τους ζητήματα. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Πέμπτη με απεργία ή στάση εργασίας και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εν αναμονή των αποφάσεων. Λίγο νωρίτερα, σήμερα, η ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας «να μπει ένα τέλος στο πρόγραμμα της φτώχειας» και να υπάρξει μια μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα αφορά και σε 86 εργαζόμενους στο Δήμο Διονύσου, που σήμερα απασχολούνται στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος. Οι 86 εργαζόμενοι με επιστολή τους έχουν ζητήσει να συζητηθεί – με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- το θέμα της παράτασης της απασχόλησής τους στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

πηγή: localit.gr

Leave a Reply

*

captcha *