logo


Ανακοίνωση συμπαράστασης στο 14χρονο μαθητή του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου, που- όπως αποκάλυψε με χθεσινό δημοσίευμα η Οδός Διονύσου- κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών με κίνδυνο να απελαθεί άμεσα λόγω μη ανανέωσης της άδειας παραμονής των γονιών του στην Ελλάδα, εξέδωσε και η Ένωση Γονέων Διονύσου. Με πειθώ και με βοήθεια, και όχι με καταστολή, βαριές τιμωρίες και συνδρομή της Αστυνομίας, αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα, τονίζει στην επιστολή της η Ένωση, αξιώνοντας την απελευθέρωση του μαθητή, καθώς και την προσφυγή σε φορείς του σχολικού περιβάλλοντος και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δήμου:

Διόνυσος, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 Αρ. Πρωτ.: 16/2015‐2017

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση αλλοδαπού μαθητή του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου από την Αστυνομία και την απειλούμενη απέλασή του λόγω μη ύπαρξης νόμιμης άδειας παραμονής του με αφορμή συμμετοχή του σε αποτυχημένη προσπάθεια κινητοποίησης από την οποία δεν προέκυψε καμία βλάβη στην υποδομή και τη λειτουργία του σχολείου και κατόπιν αυθόρμητης παρουσίασής του στο ΑΤ Αγ. Στεφάνου.

Η πάγια θέση μας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων είναι αυτή της πειθούς και της βοήθειας στα συγκεκριμένα άτομα και όχι η καταστολή, οι βαριές τιμωρίες και η προσφυγή σε παράγοντες εκτός της σχολικής κοινότητας όπως η Αστυνομία.

Αξιώνουμε την απελευθέρωση του μαθητή, τη διευθέτηση των προβλημάτων με την άδεια παραμονής του και τη συνέχιση της φοίτησής του στο σχολείο παράλληλα με οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να του δοθεί από το σχολικό περιβάλλον (σύλλογο διδασκόντων, σύλλογο γονέων, ένωση γονέων, μαθητικές κοινότητες) και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Δήμου.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Διονύσου

Leave a Reply

*

captcha *