logo


Παρασκευή και 13 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, με τελευταίο προς συζήτηση αυτό της πρόσληψης συμβούλου για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου σύμφωνα με πιστοποιημένα πρότυπα. Το θέμα έχει απασχολήσει ήδη δυο φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό επειδή εντωμεταξύ διαφοροποιήθηκαν τα διεθνή πρότυπα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμύ και Ανάπτυξης Η. Υφαντή τόσο προς το Δ.Σ. όσο και προς την Οικονομική Επιτροπή «κρίνεται επιβεβλημένη η ενιαία και συνολική αντιμετώπιση του πλέγματος αντικειμένων Αξιολόγηση ∆ομών – Αναθεώρηση Ο.Ε.Υ. – Πιστοποίηση Ποιότητας Υπηρεσιών – ∆ιαχειριστική Επάρκεια του ∆ήμου ∆ιονύσου, με δεδομένη την μεταξύ τους συσχέτιση και λειτουργική αλληλεπίδραση». Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Υφαντή, θα επιτευχθεί με πραγματική και ουσιαστική αξιολόγηση των δομών του Δήμου, με αναδιάρθρωσή τους καθώς και με την αναθεώρηση του Οραγανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, που με τη σειρά τους απαιτούν καθημερινή και ουσιαστική παρουσία του όποιου συμβούλου επιλεγεί- «και δεσμεύομαι προσωπικά για πολύ αυστηρή διαδικασία επιλογής»- στο Δήμο.

Σύμφωνα με την εισήγηση:

Το αντικείμενο του αναδόχου θα αφορά (α) στο σχεδιασμό και την εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας, καθώς και (β) στην πιστοποίηση του Συστήματος ∆ιαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 και του συστήματος ∆ιαχειριστικής Επάρκειας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429:2008.
Αφορά ειδικότερα, στην παροχή της τεχνογνωσίας, η οποία απαιτείται για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας, καθώς και στην προετοιμασία για την Πιστοποίηση με έμφαση στην εξοικείωση του στελεχιακού δυναμικού του ∆ήμου με την Ολική Ποιότητα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειρισθεί το Σύστημα Ποιότητας και ∆ιαχειριστικής Επάρκειας μετά την Πιστοποίηση και την λήξη του Έργου, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας της διοίκησης του ∆ήμου μας για καινοτομία ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις σημερινές καιμελλοντικές προκλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο (27/10) η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με:

*την Ενωτική Πρωτοβουλία να διαφωνεί για την πρόσληψη, επιμένοντας πως η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου μπορεί να γίνει από τις Υπηρεσίες και έτσι να εξοικονομηθούν οι 60.000 ευρώ της αμοιβής του συμβούλου

*τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο να αναγνωρίζει μεν την ανάγκη διαρθρωτικών και δομικών αλλαγών, αλλά να ψηφίζει παρών, επισημαίνοντας την έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου και κατεθύνσεων προς το σύμβουλο

*τη Δημοκρατική Ανατοπή Διονύσου να συμφωνεί με τη θέση της Νέας Πνοής και να ψηφίζει παρών

*και τη Λαϊκή Συσπείρωση να διαφωνεί και να υπογραμμίζει πως πριν από τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου, θα πρέπει να ενισχυθούν και οι τομείς και οι υπηρεσίες που αφορούν στηυν εξυπηρέτηση του κόσμου.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής έχει ως εξής:

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικού Νο.2 του πρόχειρου διαγωνισμού για τη «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών τακτικού ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή Λογιστή των οικονομικών καταστάσεων του ∆ήμου για τις χρήσεις 2014-2015» συνολικού προϋπολογισμού 17.000,00,€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23».

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση πρακτικού Νο 1 για την “Προμήθεια Εργαλείων και Εξοπλισμού καθαριότητας” και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση πρακτικών του πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια Φωτοτυπικών Μηχανημάτων 2015» προϋπολογισμού 9.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση πρακτικού της επιτροπής ∆ιαγωνισμού για την «Προμήθεια Υπηρεσίας Απόφραξης Αγωγού Όμβριων Λ. Σταμάτας» και λήψη σχετικής απόφασης.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την αποζημίωση του Ευάγγελου Καρασάββα για τη ζημιά που υπέστη το όχημά του από πτώση σε λακκούβα.

ΘΕΜΑ 6ο: Συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με ΜΠΙΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ η οποία υπέστη ζημιά στο ελαστικό και στη ζάντα του αυτ/του της από πτώση σε λακκούβα στο οδόστρωμα – Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

∆/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 7ο: Α. Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 49.000,00 € για το έτος 2015 για το έργο: «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο ∆ήμο ∆ιονύσου»

Β. Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας του έργου: «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στο ∆ήμο ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 8ο: Α. Έγκριση ∆απάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 640.000,00 € για το έτος 2015 για το έργο: «Ανακατασκευή οδών – ασφαλτοταπήτων και γεφυρών – διαβάσεων ∆. ∆ιονύσου»

Β. Κατάρτιση των όρων διακήρυξης του έργου: «Ανακατασκευή οδών – ασφαλτο- ταπήτων και γεφυρών – διαβάσεων ∆. ∆ιονύσου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Επικύρωση απόφασης ∆ημάρχου για παράσταση δικηγόρου του ∆ήμου στο δικαστήριο.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση Μελέτης, Όρων ∆ιακήρυξης και ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την Ανάθεση «Προμήθειας Ειδών Ατομικής Προστασίας Εργατοτεχνικού Προσωπικού» του ∆ήμου ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 11ο: Απευθείας Ανάθεση Αντικατάστασης του ∆οχείου ∆ιαστολής του Αντλητικού Συγκροτήματος Τύπου Booster στην Οδό Καρκαβίτσα στη ∆ημοτική Ενότητα ∆ιονύσου.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Καταβολή Παραβόλων ΚΤΕΟ.

ΤΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ∆ΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για “Υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εφαρμογών ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου του ∆ήμου ∆ιονύσου”.

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση α) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης για «Υπηρεσίες Συντήρησης και Τεχνικής Υποστήριξης των Εφαρμογών Οικονομικής ∆ιαχείρισης, ∆ημοτικής Κατάστασης, Πρωτοκόλλου και ∆ιαχείρισης Προσωπικού» και β) των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού.

ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2015 για την ανάθεση Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου για τη ‘’ΒΕΛΤΙΩΣΗ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ISO 9001:2015 – ΕΛΟΤ 1429:2008’’.

Leave a Reply

*

captcha *