logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την π. Υπουργό Εσωτερικών και Πολιτισμού της Νέας Ζηλανδίας Μάργκαρετ Ώστιν συναντήθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Η κα Ώστιν είναι αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Εκπαίδευσης στο Royal Society της Νέας Ζηλανδίας και διατελεί σύμβουλος της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και η εξέταση δυνατότητας συνεργασίας σε θέματα Παιδείας & Πολιτισμού. Μετά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση της κας Μ. Ώστιν στο κτήμα Τατοΐου παρουσία των κ.κ. Μιχάλη Χρηστάκη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και Αναστασίου Βαρελά, τ. διπλωμάτη της Νέας Ζηλανδίας.

ostin

Η κα Ώστιν εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη θερμή υποδοχή και το εθιμοτυπικό δώρο που της προσέφερε ο Δήμαρχος καθώς και τον θαυμασμό της για τη χώρα μας, στην οποία θα παραμείνει για λίγες μέρες. Επίσης προσκάλεσε τον Δήμαρχο και όσους δημότες του Δήμου Διονύσου το επιθυμούν, για φιλοξενία στη χώρα της.

Ο κ. Ζαμάνης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αφού ευχαρίστησε την κα Ώστιν για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάδειξης της μεγάλης περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και ιστορικής αξίας του κτήματος καθώς και σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν για αναβάθμιση και αξιοποίησή του, προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Leave a Reply

*

captcha *