logo


Προκηρύχθηκε από το Δήμο Διονύσου ο πρόχειρος διαγωνισμός, εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 60.000 ευρώ, για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

Ο διαγωνισμός, μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, αφορά στην παροχή υπηρεσιών ώστε “ο ∆ήμος μας να αποκτήσει μια δημόσια διοίκηση λειτουργική, ορθολογικά οργανωμένη και αποτελεσματική, η οποία θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, προσφέροντας στους πολίτες και στις επιχειρήσεις αναβαθμισμένες υπηρεσίες και στους δημοτικούς υπαλλήλους ικανοποίηση από την εργασία τους και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη.

Η παραπάνω “επιτακτική” ανάγκη, όπως τη χαρακτηρίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντής, γεννάται στο πλαίσιο της υποχρέωσης όλων των Δήμων, και του Διονύσου, να εκπονήσουν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, βασισμένο στην εφαρμογή των Αρχών ∆ιοίκησης Ολικής Ποιότητας με στόχους και μέτρηση αποδοτικότητας.

Για την επίτευξη των παραπάνω “είναι επιβεβλημένη η ενιαία και συνολική αντιμετώπιση του πλέγματος Αξιολόγηση ∆ομών – Αναθεώρηση Ο.Ε.Υ. – Πιστοποίηση Ποιότητας Υπηρεσιών – ∆ιαχειριστική Επάρκεια του ∆ήμου ∆ιονύσου. Τα προαναφερόμενα θέματα επιβάλλουν την αδιάλειπτη παρακολούθηση του συγκεκριμένου αντικειμένου, ώστε να εξασφαλιστεί η υλοποίησή του εντός του χρονικού προγραμματισμού. Η συνδρομή ενός έμπειρου Συμβούλου με στελέχη με ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αποτελεί εχέγγυο για την άρτια και απρόσκοπτη υλοποίησή του”.

Οι υπηρεσίες του, που θα διαρκέσουν 10 μήνες, θα αφορούν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας, καθώς και στην πιστοποίηση του Συστήματος ∆ιαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 και του συστήματος ∆ιαχειριστικής Επάρκειας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ 1429:2008.

Αφορούν ειδικότερα, στην παροχή της τεχνογνωσίας, η οποία απαιτείται για το σχεδιασμό και την εφαρμογή του Συστήματος Ποιότητας, καθώς και στην προετοιμασία για την Πιστοποίηση με έμφαση στην εξοικείωση του στελεχιακού δυναμικού του ∆ήμου με την Ολική Ποιότητα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειρισθεί το Σύστημα Ποιότητας και ∆ιαχειριστικής Επάρκειας μετά την Πιστοποίηση και την λήξη του Έργου, με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας του Δήμου Διονύσου για καινοτομία ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις σημερινές και μελλοντικές προκλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών.

Leave a Reply

*

captcha *