logo


Στη διαδικασία του κατεπείγοντος προσέφυγαν οι 86 εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα στο Δήμο, που με επιστολή τους ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο την παράταση του προγράμματος με κάθε δυνατό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, 110 εργαζόμενους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει ζητήσει ο Δήμος Διονύσου και 86 απασχολούνται ήδη από τον περασμένο Ιούλιο με σύμβαση 5μηνης διάρκειας. Αυτοί οι 86 με κοινή επιστολή τους προς το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις παρατάξεις επισημαίνουν πως- παρόλο που έχουν εσωματωθεί πλήρως στις Υπηρεσίες καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες-, πριν τελειώσει η χρονιά θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, ενώ τα δικαιώματά τους δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμα με των εργαζομένων που απασχολούνται με μόνιμη εργασία στο Δήμο.

Η ανεργία, τονίζεται στην επιστολή, δεν λύνεται με προγράμματα ανακύκλωσης εργαζομένων αλλά με τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής απασχόλησης.

Το θέμα, που έρχεται με τις υπογραφές τους, θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τρίτη 17/11 ενώ το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Θέμα: Αίτημα Επιτροπής Εργαζομένων προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2/2015

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε από τις αρχές του Ιουλίου του 2015 έως και σήμερα ο Δήμος μας έχει στελεχωθεί με εργαζομένους του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ μέσω της πρόσκλησης 2/2015.

Οι εργαζόμενοι, έχουμε ενσωματωθεί πλήρως σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των τμημάτων τοποθέτησής μας. Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας κληθήκαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καλύψουμε τα τεράστια κενά που αυτή τη στιγμή λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων υπάρχουν στον Δημόσιο τομέα και εργαζόμαστε καθημερινά με ζήλο και σθένος σε δύσκολες και νευραλγικές θέσεις του Δήμου. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας εργαζόμαστε 86 άτομα (οικογένειες) με μισθό τα 495 ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων όπου δυστυχώς πριν το τέλος του 2015 θα βρεθούμε και πάλι αντιμέτωποι με την ανεργία, μη μπορώντας καν να διεκδικήσουμε την τακτική επιδότηση του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Δυστυχώς, τα δικαιώματά μας δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τους υπόλοιπους μόνιμους εργαζομένους στο Δήμο κατά παρέκκλιση τόσο της εργατικής νομοθεσίας όσο και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με την επιστολή μας αυτή θέτουμε λοιπόν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση:

*Τη λήψη απόφασης του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου για διεκδίκηση από το Δήμο Διονύσου παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς η εργασία μας είναι απαραίτητη τόσο σε εμάς τους εργαζόμενους, όσο και στα ίδια τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες στις οποίες εργαζόμαστε και με την αποχώρησή μας αποστελεχώνονται.

*Την εναρμόνιση του Δήμου με το διευκρινιστικό κείμενο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με αριθμό πρωτ.: 477/26-10-2015, το οποίο έχει κοινοποιηθεί σε ΚΕΔΕ και ΟΑΕΔ, σχετικά με το πλήρες δικαίωμά μας σε κανονικές, αναρρωτικές και γονικές άδειες.

*Αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και άμεση καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους που το δικαιούνται.

*Παροχή ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ που οφείλει ο Δήμος να παρέχει στους εργαζόμενους που το δικαιούνται βάσει και της σχετικής οδηγίας που έχει σταλεί από τον ΟΑΕΔ

*Έμπρακτη υποστήριξη και συμπαράσταση στον αγώνα μας για παραμονή στην εργασία μας

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να θέσει υπό συζήτηση και να αποφασίσει άμεσα θετικά τα προαναφερθέντα ζητήματα, καθώς η ανεργία αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής απασχόλησης και όχι με προγράμματα ανακύκλωσης εργαζομένων.

Συμπληρωματικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στον αγώνα μας για παραμονή μας στην εργασία βρίσκονται και οι προϊστάμενοι στις υπηρεσίες που εργαζόμαστε οι οποίοι δύνανται να εισηγηθούν προς εσάς όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, καθώς και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την επιτακτική ανάγκη για παραμονή και επάνδρωση των τμημάτων τους, τα οποία με την αποχώρησή μας θα δυσκολευτούν να λειτουργήσουν, με άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στη λειτουργία του Δήμου.

Leave a Reply

*

captcha *