logo


Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Τετάρτη 18 Νοεμβρίου προσπάθεια απελευθέρωσης 14χρονου μαθητή του Γυμνασίου Αγ. Στεφάνου, ο οποίος κρατείται στο Τμήμα Αλλοδαπών με το ερώτημα της απέλασης γιατί ο πατέρας του δεν έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο 14χρονος- που φοιτά σε ελληνικό σχολείο από τα έξι του χρόνια- με συμμαθητές του επιχείρησαν να προβούν σε κατάληψη του σχολείου την περασμένη Κυριακή 15 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας εκ μέρους καθηγητών. Τρεις από τους μαθητές, μετά από καταδίωξη των γειτόνων, συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αγ. Στεφάνου, όπου κλήθηκαν και οι γονείς τους. Με παρέμβαση ενός εξ αυτών, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την επομένη όμως ημέρα, και με αφορμή κλειδιά του σχολείου που είχαν χαθεί, καθηγητές οδήγησαν και πάλι τον αλλοδαπό μαθητή στο Τμήμα, όπου και συνελήφθη οριστικά αυτή τη φορά, επειδή ο πατέρας του δεν έχει ανανεώσει την άδεια παραμονής του στη χώρα μας. Από τον Άγ. Στέφανο εστάλη στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου και κρατείται μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πιθανότητες είναι είτε να σταλεί στην Αμυγδαλέζα, στο Κέντρο Διοικητικής Κράτησης Αλλοδαπών, είτε να απελαθεί άμεσα.

Ήδη σε κινητοποιήσεις συμπαράστασης έχουν προβεί η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), η Β’ ΕΛΜΕ (Ένωση λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) όπου υπάγεται το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας και η Ένωση Γονέων Διονύσου. Σχετική είναι και η παρακάτω προχθεσινή (17/11) καταγγελία της ΕΛΜΕ:

Β’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΗΦΙΣΙΑΣ 213

15124 ΜΑΡΟΥΣΙ

ΤΗΛ-ΦΑΞ 210 8066620

Εmail: belmeanatol@gmail.com

Μαρούσι 17/11/2015

Προς: Εκπαιδευτικούς Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τη σύλληψη αλλοδαπού μαθητή του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου από την Ασφάλεια, και την μεταφορά και κράτησή του στο τμήμα Αλλοδαπών, με αφορμή τη συμμετοχή του σε μαθητική διαμαρτυρία στο σχολείο του.

Ο 14χρονος μαθητής βρίσκεται και φοιτά στα σχολεία της χώρας μας απ’ την ηλικία των 6 ετών. Το γεγονός πως οι γονείς του δεν έχουν άδεια παραμονής είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται και να κρατείται στο Αλλοδαπών. Δεν γνωρίζει άλλον τόπο απ’ την Ελλάδα. Είναι απάνθρωπο να απελαθεί.

Ζητάμε να αφεθεί ελεύθερος ο μαθητής αμέσως. Η θέση του είναι στο σχολείο του και όχι στα κρατητήρια.

Για το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Κότσιφας

Η Γραμματέας Αναστασία- Σίσσυ Γκίκα

Leave a Reply

*

captcha *